A muffin finom. Még finomabb, ha csoki is van benne. De ha már fagyival is fel van turbózva, akkor megközelíti a tökéletes édességet! Egyetértetek?

43e

HOZZÁVALÓK 12 DARABHOZ:

A muffinhoz: 15 dkg vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 3 tojás | fél csomag sütőpor | 12 dkg liszt | 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor | 5 dkg étcsokoládé, apróra vágva
A csokoládéfagylalthoz: 2,5 dl tej 2,5 dl habtejszín | 2 tojássárgája 10 dkg cukor | 10 dkg fehér csokoládé | 10 dkg tejcsokoládé, apróra vágva

1. A tésztához a puha vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, egyesével beletesszük az egész tojásokat, majd belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet, a kakaóport és az étcsokoládét.

2. A muffinformát kibéleljük kapszlival, kétharmadig töltjük a masszával. 170 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük a muffinokat 14-16 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük.

3. A csokoládéfagylalthoz felforraljuk a tejet a tejszínnel. A tojássárgáját kézi habverővel simára keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a forró tejet. Újra felmelegítjük, míg besűrűsödik, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel, mert akkor szétesik. Hozzáadjuk az apróra tört fehér csokoládét, botmixerrel egyneműsítjük. Kihűtjük, fagylaltgépben el- készítjük. Hozzákeverjük az aprított tejcsokoládét, majd a muffinok tetejére kanalazzuk. Tálalásig fagyasztóba tesszük.

ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC + SÜTÉS ÉS FAGYASZTÁS
KALÓRIA: 433 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában jelent meg, melyben még több hűsítő finomságot is találtok kánikula idejére.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Acsai Miklós

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!