Habár a kuglóf általában édes változatban készül, érdemes sós verzióban is kipróbálni, mert tökéletes vendégváró finomságról van szó.

kep11e

HOZZÁVALÓK KB. 20 DARAB MINI KUGLÓFHOZ:

4 dkg vaj/margarin + a formához | 40 dkg liszt | 1 teáskanál só | 1,5-2 dl tej | 3 dkg porcukor | 3 dkg friss élesztő | 2 tojássárgája | 2-3 evőkanál zöld pesto | 10 dkg fenyőmag a díszítéshez

1. A tésztához elmorzsoljuk a lágy vajat/margarint a liszttel és a sóval. A tejet meglangyosítjuk a porcukorral, felfuttatjuk benne a morzsolt élesztőt, majd beletesszük a tojássárgáját. Az élesztős részt a lisztes részhez adjuk, beletesszük a pestót is, majd sima, fényes tésztává dagasztjuk. Letakarva kelesztjük 30 percig szobahőmérsékleten.

2. A szilikonformát kissé kivajazzuk, a fenyőmagot beleszórjuk a formákba. A megkelt tésztát lisztezetett munkalapon néhány mozdulattal átgyúrjuk, majd 5-7 dkg-os darabokra osztjuk. Kissé megsodorjuk, és az előkészített formába hajtjuk.

3. Letakarva további 15-20 percet kelesztjük, majd 170 ºC-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, kihűtjük.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 18-20 PERC
KALÓRIA: 3049 KCAL/EGÉSZ ADAG; 152 KCAL/DARAB

A receptet a Nők Lapja Konyha Desszert 2016/2. számában találjátok még több kuglóf társaságában.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!