A látványpékségek világában szinte felüdülés olyan reggelizőhelyet találni, ahol a kézműves értékek, a minőség és az adalékanyag mentesség kéz a kézben járnak. Ezért szeretjük a cikkben szereplő pékségeket!

Villa Bagatelle Brótpékség – Budapest

villa-bagatelle

A budapesti Villa Bagatelle falai között igazi kézműves csodák készülnek, Csák László cukrász- és pékmester ugyanis Franciaországban, Németországban és Ausztriában sajátította el a szakma alapjait. Az ő irányítása alatt készülnek a – kézzel gyúrt és formázott – teljes kiőrlésű kenyerek, bio pékáruk, cukormentes péksütemények, valamint az egyedi készítésű Ardennerre kenyér és a csigatorony sorozat is, természetesen adalékanyag és tartósítószer nélkül. Legyen szó sós vagy édes pékáruról, egy pohár frissen facsart narancslével fogyasztva bármelyikből tökéletes reggeli vagy tízórai válhat.

Hol található?
1126 Budapest, Németvölgyi út 17.

À table! – Budapest

À table! boulangerie és pâtisserie

Nem kell Franciaországig mennetek, ha igazán finom pékárura vágytok, az À table! ugyanis a nagybetűs francia pékség Budapesten. Anthony Lecaude, a hely egyik tulajdonosa minden alapanyagot a szülőhazájából rendel, ez a garancia arra, hogy a baguette, a rozslisztből készült pavé, az olívabogyós provence-i kenyér, a sokféle croissant és a málnás millefeuille pont olyan ízű és állagú legyen, amilyennek lennie kell. De még ennél is jobb hír, hogy már négy helyszínen is van boltjuk a fővárosban, így ha reggel például a Wesselényi vagy az Arany János utca környékén jártok, könnyen útba ejthetitek.

Hol található?
1024 Budapest, Arany János utca 16.
1077 Budapest, Wesselényi utca 9.
A további helyszínekért kattintsatok A table! oldalára.

Pismányi pékség – Szentendre

pismányi-pékség

A szentendrei Barackos út és a Fenyő utca sarkán fekvő Pismány ABC-ben található a Pismányi pékség, amely hagyományőrző, kovásszal készült kenyereivel nagy kedvenc a helyiek körében. Itt nem ismerik sem a lisztjavítószer, sem a térfogatnövelő fogalmát, minden egyes pékárujuk adalékanyagoktól mentes, így ha valaki a régi idők ízeire vágyik, akkor érdemes ide betérnie.

Hol található?
2000 Szentendre, Fenyő u. 1

Artizán pékség – Budapest

artizán-pékség

Napjainkban a legtöbb pékáru felgyorsított eljárással készül, amihez az adalékanyagok használata elengedhetetlen, de az Artizán azt vallja, hogy a legjobb pékáru, a mentes pékáru. Semmilyen mesterséges anyagot nem használnak fel a termékeikhez, alapanyagok tekintetében csakis friss, kiváló minőségű hazai termékekben hisznek. Repertoárjukban ugyanúgy szerepelnek az élesztőmentes, teljes kiőrlésű finomságok, mint a klasszikus pékáruk és ami a legjobb, hogy mindent helyben készítenek, így ha elég szemfülesek vagytok, még lecsaphattok a gőzölgő kakaós csigára vagy vaníliakrémes papucsra.

Hol található?
1054 Budapest Hold utca 3.

Holánszki pékség – Pilis

holánszki-pékség

A 30-as években nyitott pékség a mai napig a pilisiek kedvelt boltja. Sajnos kevés saját termékük van, viszont az mind nagyon finom, Holánszki József tulajdonosnak ugyanis az a mottója, hogy csak azt szabad csinálni, amihez jól értenek. Ennek szellemében a fehér kenyerüket adalékanyagok nélkül, akácfa tüzelésű kemencében sütik, amitől egyszerűen úgy érzi az ember, hogy újabb és újabb szeleteket kell belőle ennie.

Hol található?
2721 Pilis, Virág u. 2

A Nők Lapja Konyha Desszert 2016/2. számában a főszerepet a pékáruk és a kenyerek kapják. A magazint június 14-től keressétek az újságárusoknál!

Szöveg: D. A.

Fotó: villa-bagatelle.com, atable.hu, Facebook/Pismányi pékség, Facebook/Artizán Budapest, holanszkipekseg.gportal.hu