Gyerekkori emlékeket idéz a következő mézes meggyszörp recept, amelynél jobb szomjoltót a nyári melegben keresve sem találhattok.

39ez

HOZZÁVALÓK 1 LITERHEZ:

2 kg meggy (magozott mennyiség) | 1 darab citrom | 3 evőkanál méz | 50 dkg cukor | 5 dl víz

1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, leturmixoljuk. A citrom facsart levével, mézzel és cukorral elkeverjük.

2. Egy éjszakát állni hagyjuk, másnap leszűrjük, majd hozzáöntjük a vizet. Felforraljuk, majd sterilizált üvegekbe töltjük. Műanyag palackokban fagyasztva vagy legfeljebb egy hétig hűtőben tároljuk.

Aki nem akarja lefagyasztani, hanem kamrában tartaná, adjon a léhez 1 késhegynyi tartósítószert forralás előtt, forralja 10 percig, utána töltse sterilizált üvegekbe, és száraz dunsztban hagyja kihűlni.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + ÉRLELÉS
KALÓRIA: 3115 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016/6. számában jelent meg, ahol más szörp recepteket is találhattok.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője

Ez is érdekelhet

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!