Akár magatokat kényeztetnétek, akár az érkező vendégsereget, ezzel a recepttel nem foghattok mellé. Mi egyszerűen imádjuk!

08

HOZZÁVALÓK KB. 40 DARABHOZ:

25 dkg túró | 30 dkg liszt + a nyújtáshoz | 20 dkg vaj/margarin | 1 teáskanál sütőpor | 1 teáskanál só | 8 dkg füstölt sajt
A tetejére: 1 tojássárgája | 5 dkg füstölt sajt, reszelve

1. A túrót, lisztet, vajat/margarint, sütőport és sót tálba mérjük, hozzáreszeljük a sajtot, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát.

2. Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk, sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük.

3. A tetejét 1-2 evőkanál vízzel felvert tojássárgájával lekenjük, majd reszelt sajtot szórunk a tetejére. 180 ºC-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 86 KCAL/DARAB

A receptet a Nők Lapja Konyha Desszert 2016/1. számában találjátok meg, még több vendégváró finomság társaságában.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!