Ennivaló juhtúrós-snidlinges perec pofonegyszerűen? Így készítsd el!

Imádjuk a magazinpapír illatát, és a rá írt recepteket, de néha nem árt szemléltetni mindazt, ami a Nők Lapja Konyában és különszámában, a Desszertben szerepel. Éppen ezért egy videós minisorozattal készültünk, melynek első főszereplője egy fenségesen omlós perec.

HOZZÁVALÓK 12 DARABHOZ:
30 dkg liszt, fél teáskanál só, 2 teáskanál sütőpor, 15 dkg juhtúró, 15 dkg vaj/margarin, 1 csokor snidling

  1. A lisztet, a sót, a sütőport, a juhtúrót és a vajat/margarint tálban robotgéppel összedolgozzuk (vagy kézzel összegyúrjuk), majd az apróra vágott snidlinget is belegyúrjuk.
  2. Cipót formálunk belőle. Fóliába csomagolva 30 percet pihentetjük a hűtőben.
  3. A tésztát 12 egyforma részre vágjuk, a darabokból vékony rudakat sodrunk, majd perec alakra formáljuk őket.
  4. Sütőpapírral borított tepsire tesszük, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert (2016/1.) különszámában jelent meg.

A videóban szereplő kezekért köszönet Ízbolygó Tündének!

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!