Retró recept újratöltve – Édes bundás kalács

Ha te is imádod gyermekkorod kedvenc reggelijét, a bundás kenyeret, mégis valami újra vágysz, akkor szeretni fogod receptünket. Nagy Tünde ugyanis kalácsot vett alapul, a végeredmény pedig mennyei lett.

41_foto

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
8 szelet kalács | 4 tojás | olaj vagy vaj a sütéshez

1. A kalácsokat megmártjuk a felvert tojásban, majd forró olajban vagy vajjal kikent serpenyőben kisütjük őket.
2. Papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges olajat, majd tálaljuk. Megszórhatjuk porcukorral, kínálhatunk mellé lekvárt is.

ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 300 KCAL/ADAG

További bundás kenyér recepteket találsz a Nők Lapja Konyha februári számában.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!