Így lesz igazán mutatós egy üveg vaníliás cukor!

Ez az édes alapanyag ajándéknak sem utolsó, pláne, ha egy kis játékosságot is csempészünk az üvegbe.

nlko_hazivaniliascukor

HOZZÁVALÓK:

2 vaníliarúd, cukor, barna cukor, befőttesüveg

Elkészítés:

Két rúd felhasított, szükség szerint feldarabolt vaníliarudat (magokat és magát a hüvelyt) 5 dl-es befőttesüvegbe teszünk, felöntjük cukorral, és 1-2 hétre félretesszük. Még jobb megoldás: ha van kávédarálónk, a feldarabolt, megnyitott vaníliarudat összedaráljuk a cukorral. Barna cukorral és porcukorral is finom!

 

Még több édes praktikát és receptet találtok a novemberi Nők Lapja Konyha mellé csomagolt 101 Sütési Tipp kiskönyvben! (A csomag limitált példányszámban érhető el a standokon.)

Nyitókép: 123RF

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!