Mennyei hétvégi vacsora: sült camembert aszalt szilvás almacsatnival

A novemberi Nők Lapja Konyha csordultig tele van sajtos finomságokkal, melyek közül ezt az ínycsiklandozó és laktató receptet online is megmutatjuk nektek.

sult_camambert

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 darab kerek camembert (125 g/db),  4 gerezd fokhagyma, 4 teáskanál szárított provence-i fűszerkeverék (kakukkfű, bazsalikom, zsálya, rozmaring egyenlő arányban), 12 evőkanál száraz fehérbor, 4 evőkanál olaj

A csatnihoz:

1 nagy fej lila hagyma, 1 nagyobb alma, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál almaecet, 1 evőkanál barna nádcukor, só, frissen őrölt bors, 8 szem aszalt szilva, csipet őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A csatnihoz a lila hagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, az almát felkockázzuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rászórjuk az almakockákat, beletesszük az ecetet, cukrot, sót, borsot, a kissé feldarabolt aszalt szilvát, alaposan összefőzzük (kb. 20 perc).

2. Kevés fahéjjal ízesítjük, a harmadát kivesszük, botmixerrel krémesítjük, majd belekeverjük a darabos részt. A kész csatnit félretesszük. (Ha marad belőle, hűtőben 2 hétig eláll.)

3. A camembert-ek egyik oldalát késsel megbökdössük, a lyukakba belenyomkodjuk a vékony hasábokra vágott fokhagymát és a fűszerkeveréket.

4. Négy alufóliadarabot készítünk elő (akkorát, hogy batyuvá formálhassuk), beleültetjük a sajtokat, mindegyiket meglocsoljuk 3 evőkanál borral és 1-1 evőkanál olajjal. A batyuk tetejét összefogjuk, és 200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt krémesre sütjük. A csatnival és friss bagettel kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 720 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője

 

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!