A Nők Lapja Konyha októberi, csípős ételeket felvonultató összeállításából mutatunk egy megszokottnak semmiképp sem mondható, de hihetetlenül finom receptet.

nlkonyha_panpepato

HOZZÁVALÓK:
35 dkg dió, 10 dkg mandula, 10 dkg török mogyoró, 10 dkg mazsola, 10 dkg kandírozott narancshéj (kockázva), 5 dkg liszt, 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor, 20 dkg étcsokoládé, 15 dkg méz, 1 dl száraz fehérbor, frissen őrölt fekete bors

1. A magvakat tegyük egy erős nejlonzacskóba, húsklopfolóval törjük durvára. A mazsolát és a narancshéjat vágjuk össze késsel, adjuk a magvakhoz. Szórjuk a keverékbe a lisztet és a kakaóport is.

2. A csokoládét gőz felett olvasszuk meg a mézzel és a fehérborral együtt, majd ezt is adjuk a többi hozzávalóhoz. Fűszerezzük bőven frissen őrölt fekete borssal, hogy lehessen érezni. Jól dolgozzuk össze a masszát, hagyjuk 20 percet szilárdulni, hogy a csokoládé kicsit keményedjen, könnyebb legyen formázni.

3. Sütőpapírra formázzunk belőle 3-4 cm magas, 20-22 cm átmérőjű korongot. A „kenyeret” 150 °C-os sütőben kb. 25 percig szárítsuk. Másnap már szépen lehet szeletelni, de 8-10 napot is hagyhatjuk állni, úgy igazán finom lesz.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 25 PERC
KALÓRIA 5716 KCAL/EGÉSZ ADAG