Az aktuális Nők Lapjában a szüretre való tekintettel Hernyák Tomi ajánl olyan fogásokat, amelyek borral készülnek. Mutatunk egy receptet az összeállításból.

pannacottanyito

Fehér csokoládés panna cotta aszús szilvaraguval

HOZZÁVALÓK 4-6 ADAGHOZ: 5 dl habtejszín, 20 dkg aszalt szilva, 2 dl tokaji aszú vagy más fehér édesbor, 4-5 lap zselatin, 10 dkg fehér csokoládé, 2 ek. cukor

A tejszínbe beletesszük a zselatinlapokat, hagyjuk, hogy 5 perc alatt megduzzadjanak, majd mellérakjuk a felkockázott csokoládét, egy evőkanál cukrot, és lassan forralni kezdjük. Addig melegítjük, míg teljesen felolvad benne a csokoládé. Levesszük a tűzről, enyhén kihűtjük, majd formákba (csészébe, szufléstálkába, szilikonformába stb.) adagoljuk. Hűtőbe tesszük dermedni legalább 3-4 órára. Az aszút a szilvára öntjük, kis edényben melegíteni kezdjük. Hozzáadunk 1 dl vizet, illetve a maradék cukrot, és alacsony lángon addig forraljuk, míg el nem fogy róla a folyadék. (Ízlés szerint fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel is.) Langyosra hűtjük, így kínáljuk a formából kifordított panna cotta mellé.

FOTÓ: KÖRMENDI IMRE
STYLING: KAPOLKA ÁGNES
TERÍTÉK: EDESALMOK.HU