2 nagy banán
5-8 dkg étcsokoládé
3 dkg fehér csokoládé
6 szem narancsszínű cukorka
1. A csokoládékat külön-külön felolvasztjuk mikróban vagy gőz felett. A banánt elfelezzük, a talpát kiegyenesítjük úgy, hogy meg tudjon állni rajta a pingvin. Az étcsokoládéba mártjuk a tetejét, illetve a hátsó rész felét (mintha a pingvin „háta” lenne), majd „állva” egy tányérra tesszük, hűtőben kihűtjük.
2. Amikor megdermedt az étcsokoládé, a fehér csokoládéból elkészítjük a két szemet a képen látható módon, kihűtjük.
3. A cukorkákat félbevágjuk, a csőrt fehér csokoládéval, a lábakat étcsokoládéval rögzítjük, majd kihűtjük. A szemeket étcsokoládéval fejezzük be, kihűtjük.
Elkészítés: 20 perc
Kalória: 211 KCAL/darab
Recept és fotó: Nagy Tünde