Málnás parféalagút csokoládélapokkal

A forró nyári napokon nem történhet velünk jobb dolog, mint hogy kiülünk az árnyékos kertbe vagy teraszra házi fagyit vagy parfét enni. Íme egy pofonegyszerű recept!

Hozzávalók 10-12 szelethez:

10 dkg étcsokoládé, 50 dkg málna + a díszítéshez, 10 dkg cukor, 5 dl hideg habtejszín, felverve, 1 teáskanál zselatin

1. Az étcsokoládét gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük, vékonyan elterítjük, hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

2. A málnából néhány szemet félreteszünk a töltéshez, a többit a cukorral együtt botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a tejszínhabot és a fél dl hideg vízben megduzzasztott, majd
mikróban felmelegített zselatint.

3. A krémet folpackkal bélelt alagútformába (kenyérformába) töltjük 3-4 rétegben úgy, hogy a megdermedt, feldarabolt csokoládélapokat és a félretett málnaszemeket közé rétegezzük.

4. Fagyasztóba téve lefagyasztjuk, tálalás előtt málnaszemekkel díszítjük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Elkészítés: 35 perc + fagyasztás
Kalória: 217 KCAL/szelet

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós