Szerelmi

Szerelmi mágia – csak a mesékben létezik, vagy tényleg működhet?

Valójában senkit sem kényszeríthetünk arra, hogy belénk szeressen, ám egy-egy hétköznapi rituálé gyakorlásával bevonzhatjuk a szerelmet életünkbe.

Elsőre talán banálisan hangzik a szerelmi mágia kifejezés, de ha jobban belegondolunk, tulajdonképpen mindannyian varázsolunk a mindennapokban. Lehet, hogy nem tudatosan tesszük, vagy egyszerűen másként hívjuk, vonzásnak, teremtésnek, attól függ, ki hogyan értelmezi ezeket a különös egybeeséseket. Gondolunk valakire, és az egyszer csak ott terem, elképzeljük a ránk váró szituációt, és az elménkkel már létre is hoztuk a körülményeket, aztán valaki iránt megdobban a szívünk, és magunkban csak azt mantrázzuk, az illető bárcsak észrevenne bennünket.

A szerelmi mágia ellentmondásos téma még a spirituális beállítottságú személyek között is, mivel sokan úgy vélik, nem etikus ilyen módon befolyásolni egy másik ember akaratát, hiszen a szerelemnek belülről kell fakadnia. Szerencsére nem kell ennyire beleásnunk magunkat a sötét mágia rejtelmeibe, már egyszerű, kezdők által is elsajátítható gyakorlatokkal bevonzhatjuk a szerelmet életünkbe. Ezek ráadásul mind kellemes, ellazító, stresszoldó rituálék, vagy jópofa játékok, ártani egyik sem fog, legfeljebb szerez nekünk néhány vidám, illatos pillanatot. Egy próbát megér, nem?

Kell hozzá a szimpátia

Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy a szerelmi mágia valójában nem más, mint amit fentebb is írtunk, vagyis a szerelem bevonzása, tehát ettől a gyakorlattól még nem lesz belénk szerelmes a kiszemeltünk, ahogy az igaziba se botlunk bele váratlanul az utcán.

A rituálé csak akkor működhet, ha az energia már megvan a két fél között, tehát kölcsönösen táplálnak egymás iránt érzelmeket,

a szertartás pedig segíthet felerősíteni a vágyódást, és felgyorsítani a folyamatokat. Ellenkező esetben, ha például csak az egyik fél érdeklődik a másik iránt, vagy úgy várjuk a csodát, hogy ki sem mozdulunk a négy fal közül, a szertartás kudarcot vall. Amennyiben viszont már megtettük az első lépéseket, úgy fog hatni, mint egy speciális mágneses erő, melybe csak nyitott elmével és őszinte szívvel léphetünk, ha azt szeretnénk, hogy sikeres legyen. Ehhez előbb írnunk kell egy úgynevezett szándéklevelet, melyben nyíltan és lényegre törően megfogalmazzuk, mit szeretnénk az adott személytől – és egyáltalán, kit szeretnénk bevonzani –, majd el kell égetnünk ezt a levelet, hogy a hamuból származó energia távozhasson az univerzumba. 

Kezdetben a nőkhöz kötötték

szerelmi

Fotó: Getty Images

Ha szerelmi varázslatokra gondolunk, valószínűleg a középkori szertartásokra asszociálunk, pedig az első rituálékra az egyiptomi temetkezési helyeken találtak bizonyítékokat tárgyi relikviák formájában. Ez a hagyomány aztán közös ponttá vált a görögöktől Afrika társadalmain át a brit felső osztályokig, hiszen mindenkit, kortól és rangtól függetlenül érdekelt, miként szerezhetné meg a vágyott nőt vagy férfit.

Könnyű az ehhez hasonló mágikus cselekedeteket boszorkányságnak betudni, főleg mivel a történelemkönyvek többnyire erősen támaszkodnak arra a hiedelemre, hogy női energia szükségeltetett a rituálékhoz, Stephen Mitchell szerző azonban könyvében (Can Love Last?: The Fate of Romance over Time) kifejezetten a varázslatok maszkulin oldalát járja körül. Megállapításai szerint a középkori skandináv közösségekben a nők inkább a kapcsolatok felbontására, míg a férfiak vágykeltésre, más férfiak asszonyainak elcsábítására használták a szerelmi mágiát. 

5 szerelmi rituálé kezdőknek

Napi megerősítések

Az egyik alapvető betartandó szabály a szerelmi mágiával kapcsolatban, hogy a rituálét mindig pénteken, azaz Vénusz napján kell elvégezni, mivel a római istennő a szerelem, a szépség és a termékenység szimbóluma a mitológiában. Ha először inkább egy egyszerűbb módszerrel ismerkednénk, kezdetnek csak mondjuk ki napi kétszer, reggel és este személyes mantránkat, miközben a tükörbe nézünk. Olyan partnert fogunk bevonzani, aki a lelkünkhöz legközelebb áll, ha egyértelműen tudatjuk az univerzummal, hogy méltók vagyunk a szerelemre és megérdemeljük azt a valakit, aki után a szívünk igazán vágyik. 

Fürdővarázslat

Himalája só, egy csipet fahéj, pár csepp méz, hibiszkusz és rózsaszirmok, ezek kellenek ahhoz a fürdőhöz, mely megnyitja a szívünket a szerelmi varázslat részeként. Helyezzünk rózsakvarcot a szívcsakra fölé, hogy ezzel meggyógyítsuk és felélénkítsük annak vibrálását. Meditáljunk így 15 percig, miközben az ideális partnerre vagy kapcsolatra gondolunk, akit a fürdővarázslattal szeretnénk bevonzani. A még különlegesebb hangulatért játsszunk le néhány romantikus dallamot, és azokat hallgatva relaxáljunk. 

Gyertyamágia 

Ehhez csupán egy rózsaszín gyertyára lesz szükségünk. Véssük az egyik oldalára a nevünket és az asztrológiai jegyünket, a másik oldalra a választottunk nevét és horoszkópját. Mártsuk a gyertya talpát rózsaolajba, adjunk hozzá pár csepp jázmin-, lonc-, gardénia-, gyömbér- és orbáncfűolajat. Ha szeretnénk, díszítésként tehetünk még bele virágszirmokat is, hiszen tulajdonképpen Vénusznak akarunk a kedvében járni. Gyújtsuk meg a gyertyát, és hagyjuk égni, amíg a tűz ki nem alszik. 

A mézes üveg módszer

Az egyik legegyszerűbb rituálé a felsoroltak közül, mivel elegendő hozzá egy üvegnyi méz és egy kisebb papírfecni. Írjuk fel a szerelmünk nevét a papírra, és tegyük bele a mézes üvegbe. Egy-két héten belül lehet, hogy megédesíthetjük a másik irántunk való érzéseit. 

Álmaid szerelme 

Fogjunk egy zárható papírtasakot, helyezzünk bele szárított zsályát, rózsaszirmokat, levendulát, gránátalmamagot és rózsaszín vagy tiszta kvarckristályokat. Tegyük a párnánk alá, és hagyjuk az ágyunkban két héten keresztül, hogy a számunkra ideális partner álmainkból valóságunkba is átléphessen.

Ne feledjük, a szerelmi mágia azé, aki hisz benne, ám egy szívszorító szakítás után lehet, hogy nem ezzel kellene újrakezdenünk. Ilyenkor az ember elképzelni sem tudja, hogyan lesz majd képes újra szeretni, megbízni valakiben. A titok nyitja, hogy elfogadjuk, az idő önmagában nem gyógyítja be sebeinket, mi viszont igenis tehetünk az ügy érdekében, például az alábbi 7 lépéssel

Kiemelt kép: Getty Images, nőklapja.hu