Földünkön napjainkig léteznek olyan helyek, ahol a téridővel valami „nincs rendjén”. Furcsa fények, időkiesések, hajók, repülőgépek vagy épp erdőjáró turisták eltűnései mutatják, hogy itt világunknak valami hatalmas, megfejtésre váró titka rejlik. Magyar Diána írása.

A Bermuda-háromszög Földünk legnagyobb, máig megoldatlan rejtélye. Számos repülőgépnek és hajónak, fedélzetén sok ezer embernek veszett itt örökre nyoma. A szkeptikusok ezt egyszerűen a légi és vízi közlekedés veszélyességének tulajdonítják, ám ezt aligha lehet komolyan venni. Hiszen más tájakon is szállnak repülők, haladnak hajók, ott mégsem ilyen magas az eltűnések, rejtélyes balesetek, paranormális észlelések száma.

Vakító fénykörök, összefolyt látóhatár

Hogy a Bermuda-övezetben tényleg valami „nem stimmel”, minden idők legnagyobb hajós felfedezője, Kolumbusz Kristóf is tanúsítja. A térségben áthaladva ezt jegyezte fel naplójában: „Az éjszaka nappallá lett; a hullámokból kiragyogó fény mellett könyvet olvashattunk a fedélzeten. Mindnyájan a fedélzetre szaladtunk, és rémülten állapítottuk meg, hogy hajónkat alulról rengeteg fénykör világítja meg, amelyek ráadásul körbe-körbe forogtak. (…) Utána még sokáig töprengtünk, mi lehetett ez, de senki nem volt képes megfejteni a rejtélyt.”

A furcsa fénykarikákat a későbbi korok hajósai is látták, sőt repülőről is észlelték. Vakító fényköröknek írják le őket, melyek küllős kerekekre hasonlítanak. Ám ahogy Kolumbusz, úgy mások sem tudtak rájönni, mik lehetnek ezek, ám sejthető, hogy kapcsolatban állnak a megmagyarázhatatlan eltűnésekkel és félelmetes jelenségekkel.

Az egyik legizgalmasabb beszámolót 1966-ban Don Henry kapitány hagyta ránk. Puerto Ricóból indulva egy uszályt vontatott, amikor fényes nappal egyszer csak azt vette észre, hogy a hajó iránytűje körbe- körbe pörög. Továbbá erről számolt be: „Úgy tűnt, minden irányból megindult felénk a víz. A látóhatár eltűnt, égbolt, víz, minden egybefolyt. Képtelenek voltunk felismerni, hol vagyunk.” A hajó generátorai leálltak, a láthatár tejfehérré vált, az uszályt pedig olyan sűrű köd lepte be, hogy nem is lehetett látni.

Henry kapitány döbbenten vette észre, hogy az uszályt egy ismeretlen erő az ellenkező irányba húzza. Teljes erővel próbálta a helyes irányba vontatni, és végül nagy nehezen ez sikerült is, de végig érezte, hogy „kötélhúzás” zajlik egy ismeretlen, hatalmas energiával. Neki sikerült végül kinavigálnia magát a veszélyzónából, de mások nem voltak ilyen szerencsések.

Fehér óceán, elromlott navigáció

A Bermuda-háromszög nemcsak hajókat, de repülőgépeket is képes eltünteni. 1945. december 5-én öt amerikai vadászrepülő indult gyakorlatra a Bermuda-térségben, parancsnokuk, Charles Taylor hadnagy azonban észrevette, hogy valami nincs rendjén. Úgy tűnt, eltévedtek, ezért vészjelzést adott le a toronynak. A navigációs berendezések elromlottak, körbe-körbe pörögtek, a rádiókapcsolat megszűnt. Utolsó üzeneteik így hangzottak: „Fehér vízbe jutottunk… Itt minden furcsa, még az óceán is teljesen más! Eltévedtünk…”

A cikk még nem ért véget, a folytatást a Nők Lapja Ezotéria 2020/1. lapszámában olvashatjátok el. 

Szöveg: Magyar Diána

Nyitókép: Getty Images