Puskás Öcsi mondta: „Az életem a focival kezdődött, és azzal is fog véget érni.” Az ugyancsak világhírű Pelé úgy nyilatkozott róla, hogy „Ha ma élne, a televízió és az internet korában, a legnagyobb labdarúgó lenne, nemcsak itt a Földön, de még a Holdon is.” De vajon mit árul el a horoszkópja a legendás sportemberről? Dr. Janák Lajos írása.

Puskás Ferenc, azaz Puskás Öcsi 1927. április elsején 23 óra 19 perckor született Kispesten, amely ma már Budapest része.

Proletár szülők gyermeke

1997 tavaszán kaptam egy felkérést Puskás Öcsi horoszkópjának az értékelésére. Akkor ugyanis egy filmet terveztek, vagy készítettek róla később. Annak idején az 1927. április 2-án 02 óra szerinti születési időt adták meg. A következőket írtam: „A valódi születés 2 óra 27 perccel korábban történt, vizsgálataim szerint. A horoszkóp elemzése során, a megtörtént életesemények, házasságkötés dátuma, leánygyermek születése, szülők halála csak akkor helytálló a horoszkóp szerint, ha a születési időt a fentiek szerint módosítom. Így határozottan merem állítani, hogy az általam megadott születési adatok a valóságosak és pontosak.” A dátummódosítás nyilván azért történt, hogy ne lehessen később szegény gyereket azzal csúfolni, hogy április bolondja. Az éjfél körüli születéseknél néha előfordul az ilyen kegyes csalás, például azért is, hogy valamelyik szülővel azonos napra essen a gyermek születésnapja. Alighanem ezután terjedt el általánosságban és a sajtóban is az április elsejei dátum.

Egyszerű, „proletár” családban született – talán nem mindenki tudja, hogy a proletár szó eredetileg sokgyermekest jelent. A kispesti házuk ablaka a futballpályára nézett, érthető hát, ha ez a sport lett a mindene. Külön érdekesség, hogy ebben a házban 32 felnőtt és 132 gyerek lakott. Apja és első edzője Purczeld Ferenc. A család csak 1937-ben magyarosította a nevét Puskásra. A legendás focista megszerette ezt a nevet, és ragaszkodott hozzá, miként magyar voltához is. Nem ritka eset, hogyha valaki nevet változtat, és azzal együtt változik a gondolkodásmódja, sőt gyökerestől a személyisége is. Jól tudja ezt minden numerológus, aki a betűkből számokat alkotva vizsgája az egyént és sorsát.

Irigység és rosszindulat

Az eddigieket határozottan alátámasztja horoszkópja, sőt ennél sokkal többet is elárul Puskás Öcsiről. A két fő személyi jelölő, fővilágosító, a Nap és a Hold a Kos jegyében van. A jegy szülötteit tévesen úgy szokták jellemezni, hogy fejjel mennek a falnak. Ez is hiba, mint minden általánosítás. Persze, hogy bőven akad közöttük ilyen is. Sokkal inkább igaz az, hogy ők a tettek emberei. Okosak, de nem tétovázók. Amit elhatároznak, azt habozás nélkül meg is teszik, de csak nagyon ritkán meggondolatlanul. A Kosok között valóban sokan vonzódnak a harcias foglalkozásokhoz, netán a fegyveres testületek valamelyikét választják. Puskás Öcsi nem önként lett katona, hanem a körülmények, az idők, a sors választatta ki vele ezt a szerepet. A Plútó kedvezőtlen fényszöge a Naphoz és ezáltal a Holdhoz is jelezte már az elkerülhetetlen döntést.

A cikk még nem ért véget, a folytatást a Nők Lapja Ezotéria 2020/1. lapszámában olvashatjátok el. 

Szöveg: Dr. Janák Lajos

Fotó: Wikipédia