Jaksity Kata születési képletében kiemeltek a föld jegyek, amiből arra következtethetünk, hogy szilárdan áll a realitások talaján. Ugyanakkor a Hold helyzete arra utal, hogy mégis érdeklődik az ezotéria iránt, és elfogadja a túlvilágról érkező segítséget is. Izing Klára interjúja.

Jaksity Kata két hónapja indította Törökbálinton új vállalkozását, a Lélek központot. Itt olyan támogatásban lehet része a betérőknek, amelynek segítségével akár évtizedek óta meglévő problémákat is feloldanak.

Tévedés ne essék, ez nem ezoterikus központ, inkább a pszichoterápia és a spiritualitás furcsa elegye. Vannak benne hagyományos és alternatív eljárások, mint amilyen például a jóga, a meditáció, a relaxáció, az érintésen alapuló módszerek. Amikor nem feltétlenül kell beszélni, csak a problémára gondolni, és oldódnak a blokkok.

Honnan jött az ötlet a vállalkozás indítására?

A saját életemből. Valójában az egész vállalkozást az én problémáim megoldására hoztam létre. Három esztendeje kezdődtek a gondok, amikor elváltam, és házépítésbe kezdtem. Az építési vállalkozó sok millió forinttal becsapott, aztán az idei év elején elveszítettem az állásomat. Nem hagyhatom ki a huszonöt éve történt tragédiát sem, az első gyermekem halálát, amiről még mindig nem tudok beszélni. A Lélek központban a gyász feldolgozásával is foglalkozunk. Kiemelném a gyermekterápiát, amelyet azoknak ajánlunk, akiknek például viselkedési zavarai vannak. Nem feltétlenül kell pszichológusnál kezdeni, mert más módon – jógával, meditatív foglalkozással – felszámolható a kisebb gond. Rövidesen bővíteni fogjuk a szolgáltatást asztrológiával és tarot-kártyával történő sorselemzéssel.

Kiket szólítasz meg?

Mindenkit várunk, mert itt biztosan bárki megtalálja, ami neki megfelel, amiben hinni tud. Van, akinek inkább a hagyományos pszichológia segít, és van, akinek a spirituálisabb út járható. Kis közösséget szeretnék létrehozni, ahol mindenkire figyelünk.

Készítettek már neked személyes horoszkópot?

Igen. Sőt, általában évente egyszer felkeresek egy csillagfejtőt, aki elmondja, hogy az adott évben mire számíthatok. A mai napig emlékezetes a tíz évvel ezelőtti történet, amikor elmentem Takács Tibor asztrológushoz. Amint meglátta a képletemet és a férjemét, csodálkozva annyit kérdezett: még együtt vannak?

A Szaturnusz helyzetéből arra lehet következtetni, hogy kevesebb a szerencséd a párkapcsolatban. A Neptunusz pedig arra utal, hogy a házastársad miatt csalódást kellett elszenvedned.

A házasságom huszonkét évig tartott, egymást váltották a hullámvölgyek és -hegyek. A házasság intézményében nem csalódtam, de a társamban sajnos igen. A megcsalás is fájt, de még jobban az, hogy nem igazán értékelte a szeretetet, amit adtam neki.

Ezeknek a szétválásoknak, újrakezdéseknek a gyümölcsei lettek a gyerekek?

Igen, így pecsételtük meg az újbóli nagy egymásra találásokat. Háromszor szakítottunk, és három gyermekünk született. A harmadik összejövetelünkben már tudatosan benne volt az is, hogy nagyon szerettem volna a két fiam mellé egy kislányt. Közben a férjem is elmondta, hogy ő is vágyik még egy gyermekre. Ez sokat lendített azon, hogy újra egymásra találjunk. A negyedik szakítás azonban már válással végződött.

Még mindig a Szaturnusznál maradva, a bolygó helyzetéből látszik a gyermekvesztés. Mi történt?

Huszonöt éves voltam, ő volt az első gyermekünk, akinek a halálát orvosi műhiba okozta.

Beperelted az orvost?

Nem, idáig nem jutottam el. Akkor, ott szinte föl sem fogtam igazán, hogy mi történik. Ugyan az anyósom ismerte a kórház etikai bizottságának a vezetőjét, akivel konzultáltunk, és azt mondta, hogy pereljünk. De az orvosok ügyesen úgy tettek, mintha a kórházon kívül történt volna a probléma. Meghamisították az eredményeket. Én pedig úgy döntöttem, nem teszem ki magam újabb hercehurcának a gyermekem halála után. A saját lelki békém megtalálása volt a fontos, ezért nem léptem.

Az interjú folytatását a Nők Lapja Ezotéria 2019/6. lapszámában olvashatjátok el. 

Szöveg: Izing Klára

Fotó: SMAG/Rozmanitz Gábor