Uralkodónak születni kell! Archie Harrison Mountbatten-Windsor asztrológiai elemzése

Az antik világban a királyok e világba születését ugyan nem tudták befolyásolni, de amikor megkoronázták őket, akkor ügyeltek rá, hogy lehetőleg a Nap legyen éppen felkelőben. Az kis angol hercegnek sikerült, ami keveseknek: már születésénél a Nap állt az aszcendensén. Végh Nóra írása.

A védikus asztrológia szerint, ha valakinek a Mars, a Szaturnusz, a Jupiter és a Nap közül mind a négy, vagy bármelyik három a tetőző jegyében van, és ezek közül valamelyik az első házban áll, akkor tizennégy rádzsa jóga keletkezik (a rádzsa jóga a királyi születést jelenti a védák szerint). Tehát nagyon esélyes az, hogy a szülöttből, főként, ha királyi vérből való, király is válik majd egyszer. Meghan Markle és Harry herceg gyermekénél, teljes nevén Archie Harrison Mountbatten-Windsornál ugyan az említett bolygók közül csak egy, a Szaturnusz áll a kiemelkedő tízes házban, de az ókorban még ismeretlen, ám erős marsi tulajdonságokat hordozó Plútó is ebben a házban áll, szoros együttállásban a Szaturnusszal. Tehát kettő megvan a háromból, s ráadásul a Nap az első házban található, szintén közel az aszcendenshez. Nem sikerült rátalálnom, hogy a védikus hagyomány szerint ez hányszoros esély, de ha tizennégynél kevesebbszeres is, akkor sem lehet kevés. Sőt, mivel a Nap és az egyik sorsbolygó is szorosan egy főtengely mellett áll, a hírnév legalábbis garantált. Igaz, az újszülöttet számosan megelőzik az öröklési sorban, ő jelenleg a hetedik helyre szorult ebben a versenyben. De az idők változnak, és történhetnek még meglepetések, melyek helyzetbe hozhatják a kis herceget.

Különös házasság

Tipikusan, jelzésértékűen huszonegyedik századi házasságból született a kis Archie: a legmagasabb kapcsolódik itt egybe a legmélyebbről jöttel. Ez a gyermek horoszkópján is látszik. Az apai vonalat, az eredetet szimbolizáló négyes ház a Rák és másodlagosan az Oroszlán jegyébe esik: utóbbi fényes, uralkodói származást jelez, és éppen ennek ura, a Nap áll a Bikában az aszcendensén. Kétségtelen, hogy az uralkodói vér domináns benne, ami a személyiségét, a megjelenését, a világban való megmutatkozását illeti. A másik fővilágító, az eredet házának elsődleges ura, a Hold is az első házban áll, még nagyobb jelentőséget és súlyt adva személyiségének, növelve érzékenységét, szerethetőségét.

Ezzel ellentétben az anyai ágat jelölő tízes ház bizony lemarad fényességben: a Bak jegyében álló MC közelében található Szaturnusz és Plútó nagyon nehéz, sanyarú sorsvonalra enged következtetni. Mint ahogy így is volt: Meghan Markle, afroamerikai lévén, bizonyos, hogy rabszolgafelmenők leszármazottja. Legalábbis félig-meddig, mivel apja fehér bőrű, s angol felmenőkkel dicsekedhet. Archie képletében a Szaturnusz és a Nap kedvező trigonja – amelyet a Neptunusz szextiljei is összekötnek – jelzi, hogy a kétféle sors, a rabszolgaivadék és a királyi sarj e gyermekben harmóniában találkozik: mintha az adósságok kiegyenlítődnének, az ősök megbékélnének benne, általa.

A cikk folytatását a Nők Lapja Ezotéria 2019/4. lapszámában olvashatjátok el. 

Szöveg: Végh Nóra

Nyitókép: Getty Images