„Az életkor csak egy szám” – Richard Gere a buddhizmus elkötelezett híve

Alejandra Silva és Richard Gere már évek óta ismerték egymást, de a kapcsolat nem volt több, mint a gazdag apa révén meglévő laza társasági ismeretség. A spanyol hölgy apja, Ignacio Silva Botas befolyásos üzletember, 1995-től öt esztendőn át a Real Madrid alelnöke is volt, lánya méregdrága magániskolákban tanult, tinédzser korától elit körökben forgolódott.

Természetesen az ikonikus labdarúgók sem voltak ismeretlenek Alejandra Silvának, még a Real Madrid legendás brazil játékosához, Roberto Carloshoz, a ma már kilenc gyermek – közte egy magyar hölgytől is – apjához is gyengéd szálak fűzték. A boldogságot azonban nem a stadionok, hanem a filmvásznak környékén találta meg, a nála több mint három évtizeddel idősebb Richard Gere személyében.

Mély hit a buddhizmusban

„Nagyon elveszett voltam akkoriban, teljesen kilátástalan volt az életem, Richard reményt mutatott, úgy éreztem, mintha valaki kinyújtotta volna felém a karját, s elindított egy új, gyönyörű élet felé” – emlékezett Alejandra 2014-re, amikor kapcsolatuk komolyabbra fordult a Micsoda nő (Pretty Woman) című film sztárjával. Most már olyannyira erős a kapcsolat, hogy 2018-ban nagy titokban össze is házasodtak, s idén februárban megszületett közös fiúgyermekük. Richard Gere idén a hetvenedik évében jár, párja majdnem harmincnégy esztendővel fiatalabb. Miután a spanyol– amerikai frigy mindkét tagja mélyen hisz a buddhizmusban, a még meg sem született gyermeket megáldotta a dalai láma, akivel Gere bevallottan baráti kapcsolatot ápol. Bár már csalhatatlan jelei mutatkoztak annak, hogy a pár gyermekáldásra vár, de mint mondták, csak akkor akarták elújságolni a nagy hírt, amikor erről már a lámát tájékoztatták.

A boldogság kulcsa

Annak, hogy a nagy korkülönbség egyetlen pillanatig sem volt akadály a pár életében, Richard Gere egyik fennen hirdetett életfelfogása is lehet az oka, szerinte ugyanis „az életkor csak egy szám, el kell felejteni”.

A Golden Globe-díjas színész már a húszas éveiben kacérkodott a buddhizmussal, de jó néhány esztendő eltelt, mire a keleti vallás elkötelezett híve lett. Természetesen a rá mindig kíváncsi média lesi a gondolatait, melyek közül nem egy – az életkor mint számbölcselet mellett – amolyan hitvallás lett. Gyakran idézik a boldogság mikéntjéről szóló elméletét. „Amikor egy személyre vagy akár egy állatra gondolok, vagy találkozom velük, feltétlenül mondom nekik, hogy legyenek boldogok. Ez persze nem csupán felszínes kívánság kell, hogy legyen, hanem valóban hinni kell benne. S ha ez így van, akkor a dolgok jó irányba változnak. Nehéz helyzetek, problémás emberekkel való találkozások fordulhatnak pozitív irányba, a negatív gondolatok egyszerre tovatűnnek. Kívánj boldogságot, s magad is boldog leszel.”

A cikk folytatását a Nők Lapja Ezotéria 2019/2. számában olvashatjátok el.

Szöveg: C. Azahar

Fotó: Getty Images