A világon minden élőlénynek van őrangyala. Talán mi is láttuk már a sajátunkat álmunkban, netán gyerekkorunkban, amikor még fogékonyabbak voltunk az anyagon túli érzékelésre, vagy csak éreztük a jelenlétét. De vajon van rá lehetőség, hogy meglássuk, megismerjük őt, néven szólíthassuk, bensőséges kapcsolatba kerüljünk vele? Magyar Diána írása.

Hogy ki is az az őrangyal? A középkor nagy filozófusa, Aquinói Szent Tamás így írt: „Ésszerű feltételezés, hogy amint Isten világot kormányzó tevékenysége egyenként minden emberre kiterjed, úgy minden egyes ember védelmére külön angyal áll, mint az isteni világkormányzás szolgája. Ez kivétel nélkül minden emberre vonatkozik, mert mindannyian veszedelmes úton járunk az örök haza felé vándorolva. Amíg a földön él az ember, ha mégoly gonosz és hitetlen is, az Istentől való kegyelmi támogatást nem veszíti el teljesen. Ezért van mindenkinek saját őrangyala, aki nem hagyja el a bölcsőtől a sírig.”

Szavai a spiritualitás szemszögéből nézve is végtelenül tiszták, pontosak és igazak. Nem véletlenül hívták Szent Tamást „Doctor Angelicus”-nak, azaz „angyali doktor”-nak, mivel széles körű módszertanában, átfogó tudásában különleges helye volt az angyaloknak: valóságos szakértőjüknek számított. Ezért is fogadhatjuk el mint hiteles szellemi tanítótól azt, amit szintén többször leírt e témában: a legtöbben úgy élik le életüket, hogy tudatosan soha nem lépnek kapcsolatba az őrangyalukkal, pedig ezek a szeretetteljes és szelíd lények boldogan kommunikálnának védencükkel. Ők maguk azonban nem, vagy csak különleges esetekben kezdeményezhetnek, mert a szabad akarat törvénye miatt az első lépést mindig az embernek kell megtenni.

Az „ölelkező aurák” technikája

Ha ön is azok közé tartozik, akik szeretnének megismerkedni mennyei „testőrükkel”, az alábbi gyakorlatok segíthetnek eb-ben. Mint minden szellemi technikánál azonban, itt is fontos, hogy ne legyenek bennünk elvárások. Érdemes tehát elengedni az akárcsak tudattalan kritériumokat, hogy milyennek képzelünk el egy őrangyalt, vagy mit várnánk tőle, hogy mit mondjon, mit csináljon.

A legtöbben például arra számítanak, hogy egy fényes, fehér ruhás, szépséges emberszerű lény fog megjelenni előttük, hatalmas, pehelykönnyű szárnyakkal. Pedig ez az őrangyaloknak csak a stilizált, ikonográfiában megszokott formája, ám sokkal gyakoribb, hogy színes, szivárványszerű vibráció alakját öltik, vagy a jelenlétükről csak egy különös érzés árulkodik. Utóbbi lehet végtelenül megnyugtató, béke- és biztonságérzet, vagy ellenkezőleg: felkavaró, megrázó, de mindenképpen pozitív érzelmi hullám, amely egy várakozásteli örömmel tölt el minket.

A cikk folytatását a Nők Lapja Ezotéria 2019/2. számában olvashatjátok el. A magazin március 20-tól kapható az újságárusoknál! 

Szöveg: Magyar Diána

Illusztráció: Getty Images