„Meggyógyultam, és boldog vagyok!” – Interjú Karda Beával

Karda Bea olyan időpontban született, amikor az aszcendense a Mérleg jegyébe került. Ez utalás arra, hogy életében a legfontosabb a párkapcsolati harmónia, amelynek a megteremtése nem mindig múlt rajta. Izing Klára interjúja.

Karda Bea

Karda Bea születésekor a jóságot, a szeretetet jelentő Neptunusz az aszcendensen foglalt helyet, miközben a Nap és a Szaturnusz együtt álltak. E szokatlan kettősségből arra következtethetünk, hogy rendkívül gyengéd emberről van szó, akinek csordultig van a lelke szeretettel. Miközben határozott, kemény, a sors a vállára nagy terhek rakott.

Teljes mértékben egyetértek ezzel a megállapítással. Valóban érzelmekben gazdag, szeretetre vágyó nő vagyok, akinek nem probléma, ha többet ad, mint amennyit visszakap, mert szeretek adni. A szeretetem őszinte, a szívemből jön, amit egyesek félreértenek, és megpróbálnak kihasználni. Ezt nem tűröm, és nyomban helyre teszem az illetőt. A Szaturnusz és a Nap együttállása arra utal, hogy életed során sok terhet cipelhetsz. Először akkor éreztem ezt, amikor meghalt az apukám.

Három nő – anyukám, a lányom és én – maradt férfierő nélkül. Megfogtam a gyeplőt, és azt mondtam: én majd mindent megoldok. De az is igaz, hogy amíg élt mindkét szülőm, addig sem voltam anyámasszony katonája. Ha keménységről van szó, említhetném azt az időszakot, amikor rákot diagnosztizáltak nálam.

– Mikor történt mindez?

– Tizenkét éve, hogy gyógyultnak nyilvánítottak. Minden évben koccintunk az új születésnapomon.

– Hogyan vetted észre?

– Nem ellenőriztem otthon magamat. Mivel édesanyámnak mellrákja volt, minden évben behívtak mammográfiai vizsgálatra. Tíz éven keresztül mindig úgy jártam erre, hogy nekem kutya bajom sincs. Aztán kiderült, hogy két rosszindulatú csomó van a mellemben. Hirtelen végigfutott rajtam, hogy Uramisten, megint magam vagyok, és életem legnagyobb csatáját egyedül kell megvívnom. A gondolat teremtő erejét is működtettem, mert azt mondogattam magamnak, hogy nem akarom a kemoterápiát. Végül elegendő volt huszonöt sugárkezelés. Roppant fegyelmezett ember vagyok, biztos ez is hozzájárult ahhoz, hogy felgyógyultam ebből a rettenetes betegségből.

– Az ezotéria azt mondja, hogy a betegséget lelki problémák okozzák. Például a ráknál gyakori a magánéleti válság, amelyet az illető nem tud feldolgozni, nem tud elengedni.

– A műtétem után egy nappal feküdtem a kórházi ágyon, és a zsebrádiómat hallgattam. Olyan műsor volt, amelyben épp arról esett szó, hogy a rákos betegségek hetven százaléka a párkapcsolati problémák miatt jön létre. Akkor és ott döbbentem rá arra, hogy az én rákomat is valószínűleg a tizenhat éven keresztül tartó, alapvetően boldogtalan, az első férjemmel kötött házasságom váltotta ki.

– Hogyan jöttetek össze Som Lajossal?

– Nagy szerelem volt a miénk. Huszonegy éves voltam, amikor felhívtak az Országos Rendező Irodától, hogy láttak a táncdalfesztiválon, és azt ajánlották, hogy lépjek fel a Neoton együttessel – ekkor még nem voltak a zenekarban Kócbabák –, ahol Lajos basszusgitározott. Bő egy hónapig turnéztunk Afrikában, és Lajos azonnal körbevett. Úgy is mondhatnám, hogy a bőröm alá bújt. Nagyon értett a nőkhöz, és én akkor még egy naiv lány voltam, ő pedig egy határozott és jóképű férfi, aki elvarázsolt.

– A Neptunusz számlájára írható, hogy a házasságod során csalódást kell elszenvedned. Viszont a Szaturnusz az oka annak, hogy sokáig kitartottál a férjed mellett.

– Lajosnak fontosak voltak a nők, és akit akart, azt meg is tudta szerezni. A szüleim házassága, a mi családi életünk volt előttem a példa. Talán ez is oka volt annak, hogy a hűtlenségét mindig megbocsátottam. A házasságunk elején úgy hittem, rendelkezem annyi erővel, hogy meg tudom őt változtatni. Azzal áltattam magam, ha meg is szédül, azért idővel majd visszatalál a családjához. Ebben nagyot tévedtem.

– Meddig tűrtél?

– Sokáig, előbb kellett volna elválni. Lajos azt szerette volna, ha én is megvagyok, és mellettem a többi nő is. A Ha volna két életem című dal róla szól. Ő is két életet szeretett volna: az egyik a becsületes, tisztességes családé, amely mellett szárnyalhat, élvezheti a szabad szerelmet. Annak ellenére, hogy én belevaló nő vagyok, ezt a helyzetet mégsem tudtam kezelni.

– A Nap és a Szaturnusz helyzetéből arra is lehet következtetni, hogy hűséges vagy.

– Soha nem folytattam párhuzamos kapcsolatokat. És hiába Mérleg az aszcendensem, amiről az asztrológia azt mondja, hogy a párkapcsolat a legfontosabb, én egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány férfi volt az életemben.

A teljes interjút a Nők Lapja Ezotéria 2018/06. lapszámában olvashatjátok el. A magazint november 14-től keressétek az újságárusoknál!

Szöveg: Izing Klára

Fotó: SMAG/ Nagy Zoltán