„A jóisten nem hagy magamra!” – Interjú Gáspár Beával

Gáspár Bea az Oroszlán jegyének szülötte, akinek születési horoszkópjában a nem evilági dolgok kiemelt helyet foglalnak el. Talán ez is oka annak, hogy érdekli az ezotéria, és lapunk hűséges olvasója. Izing Klára interjúja.

Gáspár Bea

– Gáspár Bea születési horoszkópjában a tűz és a víz jegyek hangsúlyosak, ezért furcsa kettősség jellemző rá, amit ügyesen össze tud hangolni.

– Ez pontosan így van. Nagyon érzékeny ember vagyok. Azok közé tartozom, akik érzelmileg könnyen és mélyen megérinthetők. Aki határtalanul együtt tud érezni másokkal. Ugyanakkor az érzékeny lelkemet kőkemény páncéllal vettem körbe, amely véd a csalódástól, és eltakarja a sebezhetőséget.

– Nagyon sokat tudsz adni, elsősorban a családtagoknak. Sőt, az is elmondható, hogy többet adsz, mint amennyit visszakapsz.

– Ezt is eltaláltad, de mindez nem jelent problémát. Mivel ehhez hozzászoktam, így nem okoz lelki fájdalmat, ha az adok-kapok nincs egyensúlyban.

– A Hold helyzete arra enged következtetni, hogy az életedben a legfontosabb a családod. Minden csak ezután következhet.

– Ha fontossági sorrendet kellene felállítani, akkor valóban a családomról való gondoskodás állna az első helyen.

– A Hold a horoszkópban nemcsak az anyaság, hanem az anyukáddal való kapcsolat jelzője is. Szoros az édesanyáddal a viszonyod?

– Van egy amolyan magának való húgom, akit anyukám pátyolgat, a figyelmének, szeretetének túlnyomó része felé irányul. Talán ez is oka annak, hogy én már egészen kicsi gyerekként önállóvá váltam, és az életben helyt tudtam állni.

– Milyen volt a gyermekkorod?

– Annak ellenére, hogy nem dúskáltunk az anyagi javakban, nagyon jó volt. Például szerettem iskolába járni, jól tanultam.

– Mi akartál lenni?

– Soha nem tudtam, hogy mi szeretnék lenni. A szüleim azt mondták, legyek könyvelő, mert az biztos és jó pénzkereseti forrás. Végül a közgazdasági szakközépiskola mellett döntöttem, de nem voltam boldog, mert a statisztika, a könyvvitel vagy a számvitel nagyon távol álltak tőlem. Míg az általános iskolában kitűnő tanuló voltam, a középiskolában csak ketteseim, hármasaim lettek.

– A horoszkópod alapján elmondható, hogy erőteljes művészi képességeid vannak.

– Ez azért is érdekes, mert később rájöttem, hogy művészeti iskolába szeretnék járni, hiszen nagyon jól rajzoltam. De anyukám nem engedett. Az érettségi után azt mondta, művészkedésből nem lehet megélni. Ha nem tanulok tovább, ha nem megyek egyetemre, akkor inkább kezdjek dolgozni. Így aztán egy helyi pékségben helyezkedtem el raktárosként. Majd ezt követően rövidesen férjhez mentem, és a család töltötte ki minden időmet.

– A csillagok azt mutatják, hogy rendkívül kreatív ember vagy. Az alkotókészséget remekül hasznosíthatod a főzés során, ami meghozta számodra a sikert.

– Ez pontosan így van. Elmondhatom, hogy nem receptből főzök. Újabbnál újabb kreációkat találok ki, és egyedi alkotások készülnek a konyhámban.

– Azt mondják, a romáknak különös érzékük van a jósláshoz. A legjobb jövendőmondók a cigány asszonyok, akik kapcsolatot tudnak kialakítani a holtakkal. Sok, jövőbeli információt tőlük szereznek. Ez rád is jellemző?

– Lehet benne valami, de ez rám csak annyiban vonatkozik, hogy a megérzéseim tökéletesen működnek. A magam számára is félelmetes, ahogyan belelátok mások fejébe. Mielőtt még megszólalnának, kitalálom, mit fognak mondani. Talán az erős megérzés miatt nagyon jó emberismerő vagyok, pontosan tudom, hogy kivel állok szemben. Egyébként minden év januárjában felkeresek egy jósnőt, aki nem roma, és annyira érti a szakmáját, hogy minden bejön, amit előre jelez.

– Ezek szerint hallgatsz a megérzéseidre?

– Igen, minden esetben. Soha nem mérlegelek, hogy az ösztöneimre vagy az eszemre hallgassak. Evelin még kicsi volt, amikor a barátnőmmel és a gyermekeivel elmentünk Gyöngyösre, ahol repülőnapot tartottak. Bármennyire szeretett volna a barátnőm és a gyermekem felszállni a kisrepülőre, nem engedtem. Éreztem, hogy ebből baj lehet. Aztán a gép a felszállást követően, néhány méteres emelkedés után lezuhant.

– Készítettek már neked horoszkópot?

– Igen, és a személyre szóló horoszkópban hiszek, de a magazinokban megjelenő előrejelzésekben már nem. Tudom, hogy a családom tagjai milyen állatövi jegyben születtek. És mivel tisztában vagyok a jegyek tulajdonságaival is, az erősségükkel, a gyengeségükkel, így jobban tudom kezelni őket.

A teljes interjút a Nők Lapja Ezotéria 2018/05. lapszámában olvashatjátok el. A magazint szeptember 18-tól keressétek az újságárusoknál!

Szöveg: Izing Klára
Fotó: Csibi Szilvia