Augusztus végén lett volna hatvanéves a popzene királyának elkeresztelt Michael Jackson, aki 2009-ben bekövetkezett halálakor hagyta itt sokmilliós rajongótáborát. A Szűz jegyében született énekes horoszkópját faggattuk e jeles évfordulón. Jackson maga is hitt a csillagjóslásban: gyakran kikérte Csakrapani Ullal, a neves asztrológus tanácsait.

Jackson At Wembley

Joseph (Joe) Jackson csupán néhány napot tévedett. A halálát minden bizonnyal június 25-ére tervezte, kilenc évvel korábban, 2009-ben ugyanis ezen a napon hunyt el fia, Michael Jackson. A Jackson klán régóta hasnyálmirigyrákban szenvedő feje 24-én, nem sokkal éjfél előtt egy sejtelmes üzenetet tett fel közösségi média oldalára: „Több napfelkeltét láttam már, mint amennyi nekem hátravan. A nap felkel, amikor eljön az ideje, s ugyanúgy le is nyugszik, amikor itt az idő.”

Pokol és mennyország

A 89 esztendőt megélt Jackson papánál június 27-én jött el a napnyugta ideje, egy Los Angeles-i kórházban halt meg. Kilenc esztendővel élte túl azt a fiát, aki Joe és az anya, Katherine kilenc gyermeke közül hetediknek látta meg a napvilágot. Amikor Michael Jackson életéről beszélünk, nem lehet nem megemlíteni az apát, aki annak idején, a hatvanas évek második felében öt fiát (Jackie, Tito, Jermaine, Marlon és Michael) állította színpadra a Jackson 5 nevű formációban, amely világhírűvé tette a famíliát. Később a lányok (La Toya, Rebbie és Janet) is apjuk hathatós támogatásával indultak el a világsiker felé vezető úton. A népes család egy kis, háromszobás lakásban húzta meg magát, a darukezelőként dolgozó apa és a Jehova tanúi szellemében élő anya mellett szinte nyomorogtak. Ám az amatőr zenész családfő elhatározta, hogy profi muzsikusokat farag a gyerekekből. A faragás szó használata ezúttal igencsak helytálló, mert az apa gyakran ütötte az utódokat, nem egyszer nadrágszíjjal verte ki belőlük a kifogástalan hangokat, olykor éjszakánként pedig félelmetes álarcot öltve riogatta őket. Különösen Michael kapott sokat, arra is emlékezett, hogy apja fegyelmezés gyanánt néha még az ablakon fejjel lefelé is kilógatta őt. Elképesztően erős családi karma köthette össze Jacksonékat, ki tudja, mit és miért hoztak előző életeikből, hogy ilyen hányattatásokat kelljen elszenvedniük, de közben zenei pályájuk során elérjenek a csúcsra, megjárják a poklot és a mennyországot.

A fehéredő bőr titka

A horoszkópban a Hold pozíciója az érzésekről, a környezetről és a családról ad számot. Nos, Jacko Holdja Halak. Tehát könnyen meghatódó személy, akinek az érzelmi szintje nagyon magas, messze az átlagot meghaladóan adna magából. Az első ház tovább finomítja a személyiséget: sokszor bezárkózó, önmagát mindenkitől féltő viselkedést mutat, s csak akkor tárulkozik ki, amikor teljes biztonságban érzi magát. Akár tudatosan, de gyakran csak tudat alatt is tart attól, hogy a külvilág minden módon és durván bántani akarja. Ezek az érzések sokszor a teljes elbizonytalanodáshoz vezetnek, az ilyen emberek fokozatosan veszíthetik el önbecsülésüket. És ami Jacksonnál egyértelműen tetten érhető: a szülőktől gyermekként elszenvedett atrocitások, azaz a durva, verekedő apa, a Jehova tanúi hitét hirdető anya okozta sokkhatás gyanakvó, befelé forduló karaktert eredményezett.

A Hold első házban való jelenléte gyakran az ember egyik védelmi vonalának, a bőrnek az érzékenységét, betegségeit jelenti. Jackson bőre születésekor és ifjúkorában viszonylag sötét volt, ám a 80-as évektől kezdődően fokozatosan világosodott. Szárnyra is keltek mindenféle híresztelések, miszerint szégyelli a szülőktől magától értetődően örökölt bőrszínét, és plasztikai sebészek hathatós közreműködésével fehéríteni igyekszik. Ezzel szemben a valóság: a vitiligo nevű bőrbetegséget diagnosztizálták nála, ráadásul ez társult egy másik, durva elváltozásokat eredményedző kórral. A kezelések eredményeként bőre világosabb lett, ráadásul a bőrhibákat fehérítő sminkkel próbálták eltüntetni. Az énekes horoszkópjára nézve rögtön feltűnik a bolygók zsúfoltsága a hatodik házban: nem kevesebb, mint öt tartózkodik itt. A hatos ház mindig a munkához való viszonyt jelzi, így a sok „hatos” azt sugallja, hogy Jacksonnál az elismertséget, a sikereket nem elsősorban tehetség vagy éppen szerencse eredményezte, hanem a nagyon kemény munka és a kitartás. A hozzá közel állók ezt igazolták, Jackson a munka megszállottja volt, igazi „workaholic”. Sokszor úgy tartják, hogy egy-egy sikeres művésznél csupán tíz százalék a velük született tehetség, kilencven pedig a munka, amellyel felérnek a csúcsra – nála ez teljes mértékben így volt.

A teljes cikket a Nők Lapja Ezotéria 2018/04. lapszámában olvashatjátok el. A magazint július 18-tól keressétek az újságárusoknál!

Szöveg: C. Azahar
Fotó: Getty Images