Állatövi testvéri kapcsolatok, avagy milyen kapcsolatot ápolunk a testvérünkkel?

Egy családba születünk, valamelyik ősünk közös, mégis annyira különbözőek vagyunk! Testvéri kapcsolataink bonyolultak, amire az egyszerű magyarázatot a csillagok adják meg. Összeállításunkból ön is megismerheti testvére jellemét. Megtudhatja, mi a közös önökben, és mi az, amiben viszont felnőttként is nehezen jutnak közös nevezőre.

A KOS TESTVÉR:

Rámenős, állandóan hallatja a hangját, és a folyamatos variálásai miatt csupa izgalom mellette az élet. Azt hiszi, örökké versenypályán van, a testvérei azonban mégsem érzik bántónak ezt a viselkedést, hiszen a Kosnál hűségesebb, odaadóbb testvér nincs: egész életében szívén viseli vér szerinti rokonai sorsát.

A BIKA TESTVÉR:

Birtokló és kicsit önző – ami az övé, azt nem adja, ezért gyerekként sokat kell vitatkozni vele, hogy melyik játék, kié. Sértődékenységük és makacsságuk miatt előfordulhat, hogy nincsenek beszélőviszonyban a testvéreikkel, de rendszerint felnőttkorban barátok lesznek.

AZ IKREK TESTVÉR:

A fáradhatatlan örökmozgó, aki mellett a testvérének egy perc nyugta sincs. Folyton a szórakozáson, bolondozáson jár a feje, imádja a társasjátékokat, a fejtörőket, a bújócskázást. Szívesen összeismerteti barátait a testvéreivel. Pompás beszélgetőpartner, mindenhez hozzá tud szólni.

A RÁK TESTVÉR:

Rengeteg szeretettel és figyelemmel halmozza el a testvérét, ám ha nem ezt kapja vissza, megsértődik. Gondoskodik a kisebbekről, és sokáig áll a határozott testvér befolyása alatt. A hangulata úgy ingadozik, ahogyan a Hold jár az égen, ami előtt a testvérek értetlenül állnak, és idegesíti vele őket.

AZ OROSZLÁN TESTVÉR:

Neki kell a figyelem középpontjában állnia, különben cirkusz lesz! Féltő szeretet fűzi a testvéréhez, akinek a legjobb barátja marad egész életében. Az Oroszlán jegyű testvér támogatására minden helyzetben lehet számítani. Ám vérig sértődik, ha a családban pont ő nem tud valamiről.

A SZŰZ TESTVÉR:

Nehezen viseli a testvére rendetlenségét, vagy ha a másik csak félig tud valamit. Szeret visszavonulni, ezért az aktív testvér mellett nem igazán találja a helyét. Felnőttként jobban ragaszkodik a másikhoz, mint gyerekként, szoros kapcsolatban maradnak.

A MÉRLEG TESTVÉR:

A legjobb társaság, mindenkivel remekül kijön. Ám hajlamos a lustaságra, ezért szüksége van egy aktív testvérre, aki időnként „felrázza”, és színt visz az életébe. Rendszerint a testvére az első barátja, és ezt igyekszik minél hosszabb időn át fenntartani.

A SKORPIÓ TESTVÉR:

Gyerekként civakodó, féltékeny, mindenen megsértődik, még az élő fába is beleköt, ami felnőttkorban aztán megváltozik. A legszorosabb testvéri kötelék alakul ki, talán még a felelősséget is leveszi a testvére válláról.

A NYILAS TESTVÉR:

Nála mindig történnie kell valaminek, különben unalmas az élet. Nehezen tud egy témára koncentrálni. A gondolatai is száguldoznak, egyik témából a másikba, amitől a testvére a „falra mászhat”. Mindennél fontosabb számára a másik dicsérete.

A BAK TESTVÉR:

Bár kissé hűvösen viselkedik, mégis ő az, aki a családban vállalja a terheket, és a testvére legnagyobb támasza. Nem vesz részt a rosszalkodásban, és felnőttként bosszantja, ha a testvére gyerekesen viselkedik. Veleszületett bölcsessége révén segíti a másikat az élet útvesztőjében.

A VÍZÖNTŐ TESTVÉR:

Olyan hangon adja elő az ötleteit, a véleményét, hogy rendszerint azonnal felidegesíti a testvérét. Felnőttként nem mindig tartja a másikkal a kapcsolatot, inkább idősebb korára válik számára újra fontossá a testvére.

A HALAK TESTVÉR:

Félénk, halk szavú, gyengéd, aki elvárja, hogy az erősebb testvér megvédje. Tele van titkokkal, ami azonban a testvérét zavarja, és ezen felnőttkorban sem tud változtatni. Gyakran füllent, aminek az oka, hogy a másikat nem akarja megbántani.

A cikk eredetileg a Nők Lapja Ezotéria 2018/03. lapszámában jelent meg!

Fotó: Thinkstock