„Hálás vagyok a sorsnak az életemért!” – interjú Farkasházi Rékával

Farkasházi Réka, ha ezotériáról van szó, akkor, miként az élet minden területén, igyekszik az arany középúton haladni. Vannak a láthatatlan világnak olyan területei, amelyekkel egyetért, és van, amelyet a bizonytalansága miatt inkább elutasít. Izing Klára beszélgetett a színésznővel.

farkasházi réka

Leginkább abban hiszek, amit bizonyítani lehet, vagy amit megtapasztaltam. Ezek közé tartozik például az asztrológia.

– Elolvasod a magazinhoroszkópokat?

– Nem, mert túlságosan általánosnak tartom. A személyre szabott horoszkópban hiszek, és ezzel kapcsolatban pozitív tapasztalatom van. Az életem egy nehéz szakaszában jártam csillagfejtőnél. Amit mondott, azzal megkönnyítette az életemet, és ennek hatására rá kellett döbbennem arra, hogy minden rajtam múlik. Ez a felismerés sokat segített a későbbiekben is. Azok közé tartozom, akik azt vallják, az asztrológia tapasztalati tudomány, segít megismerni önmagunkat. Ha ez sikerül, akkor igaz a mondás, miszerint a bölcs uralkodik a csillagok felett, vagyis saját magunk felett, és ezzel kézben tarthatjuk a sorsunkat.

– Volt már déjà vu élményed?

-Igen, nagyon sokszor, ami helyekkel és nem emberekkel kapcsolatos. Például nagyon szeretem Olaszországot, és szinte nem múlik el úgy utazás, hogy ne érezném otthon magam Itália különböző pontjain. Ebből arra következtetek, ha van előző élet, akkor én ott talán többször élhettem. De említhetném még a budapesti Operaházat is. Balettelőadáson voltam, amikor hirtelen a hatalmába kerített az érzés: én ezt a helyzetet, ezen a helyen már egyszer átéltem. Annyira erősen törtek fel a lelkem legmélyéről az emlékek, hogy sírtam is.

– Ezek szerint hiszel a reinkarnációban?

-Nehezen tudom eldönteni, elfogadjam-e, vagy sem, hogy létezik korábbi élet. Tudom, hogy Keleten a halál utáni továbblétezés tana teljesen természetes, és hajlok arra, hogy talán lehetséges az újra testet öltés. Viszont azt elutasítom, hogy inkarnálódhatunk akár állatként: kizártnak tartom, hogy születhetünk kutyaként, majomként vagy akár bogárként. Ha igaz, hogy az emberek mindig újra testet öltenek, akkor miképp lehet, hogy a Föld lakosságának száma egyre emelkedik? Tudsz erre válaszolni?

– A reinkarnáció tana szerint az éppen testben lévő lelkek száma csak töredéke az összes létező léleknek. A lelkek nem egyszerre születnek le, hanem bizonyos időközönként kerül erre sor. A kérdésedre a válasz: a jelenben két inkarnálódás közt eltelő idő egyre inkább rövidül, azaz a várakozó lelkek közül egyre többen születnek le. Ez pedig az emberek számának emelkedésével jár. Vagyis a népesség növekedése nem mond ellent a reinkarnációnak.

-Ha belegondolok, hogy valóban újraszületünk, és lehetne választani, akkor az lenne a jó, ha a következő életben is azok az emberek vennének körül, akik a jelenben. Szeretném, ha szintén ők alkotnák a családomat, ugyanazok a lelkek lennének a gyermekeim, a párom, mint most.

-Mi a véleményed a pozitív gondolkodásról?

Az interjú folytatását keressétek a Nők Lapja Ezotéria 2017/6. számában!

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Biró András