Az álmaink kulcsfontosságúak abban, hogy megtudjuk, milyen változásokra van szükségünk a jelenlegi életünkben. De a visszatérő képek sokszor egészen mást szimbolizálnak. Zodiákusunk is árulkodik arról, hogy valójában mit jelent a gyakran ismétlődő álmunk.

csillagjegy

Kos

Zuhanás:

A bátor és határozott csillagjegy szülötte általában magasabb pozíciót tölt be a munkahelyén, és nagyon szeret az élen járni. Az álombéli zuhanás nála a kontroll teljes elvesztését jelenti, ami a nagyon impulzív és sikeres Kosnak igazán rémisztő lehet. Az álomban az esés a kudarctól való félelmet szimbolizálja. Ha nem érez félelmet az álomban, az azt jelenti, hogy képes legyőzni a felmerülő nehézséget.

Bika:

Elkésni valahonnan:

Senki sem szeret késni, de a mindent gondosan eltervező, megszokott életet kedvelő Bika számára ez maga a rémálom. Ez a zodiákus gyűlöli a hirtelen változásokat. Ha az álmában elkésik valahonnan, az azt jelenti, hogy nagyon fél egy közelgő változástól, és mindent megtesz azért, hogy megfeledkezzen erről. Túlterheltnek érzi magát és szorong, úgy érzi, nem tervezte meg elég jól a dolgait.

Ikrek

Gyermekáldás:

Az Ikrek álmában megjelenő gyermekáldás új ötleteket és növekedést jelképez. A jegy ismert az alkalmazkodóképességéről és a tehetségéről, nyitott mindenféle újdonságra, különösen a művészetek iránt érdeklődik. A gyermekáldás arra utal, hogy a tudatalattija felidéz valamilyen kreatív projektet, amit lehet, hogy félbehagyott, de folytatnia kellene. Azt is jelentheti, hogy eljött az idő valami új dolog kipróbálására.

Rák

Víz:

Az érzelmileg intelligens Rák álmában a víz megjelenése a tudatalatti érzelmekre utal. A víz mennyiségétől és tisztaságától függően ez a kép különböző dolgokat képviselhet. Például a sáros víz negatív érzelmekre utal, az áradó víztömeg az elhatalmasodó érzéseket jelenti. Ilyen további álomképek lehetnek még: a vízfal (a másoktól való érzelmi elzárkózást jelenti) vagy a vízen sétálás (kontrollálni az érzelmeinket).

Oroszlán

Repülés:

A legérzelmesebb állatövi jegy sokszor hajlamos lenézni másokat, és az énközpontúságának köszönhetően sohasem elégedett az adott helyzetével. Szeret a reflektorfénybe kerülni, ezért fordulhat elő az álmaiban, hogy egy teljesen lehetetlen szituációba keveredik. A repülés szimbolizálja a korlátoktól való félelmét és a szabadság iránti igényét. Lehet, hogy a jelenlegi életében nem kap elég teret arra, hogy megmutassa magát.

Szűz

Kihulló fogak:

A Szűz jegy szülötte hírhedt a perfekcionizmusáról, a rend és tisztaság iránti igényéről. Hihetetlenül kritikus másokkal és magával szemben is, ezért gyakran jelenik meg álmában a kieső fog. Talán ez az egyik legszörnyűbb álomkép, ami különösen az olyan időszakokra jellemző, amikor valami miatt túlságosan aggódik, szorong. A Szűz esetében más dolgokra is utalhat, például jelentheti a való életben a kommunikáció hiányát, a tehetetlenségét egy bizonyos helyzetben.

Mérleg

Hírességgel találkozni:

Az általában a társaság középpontjában álló Mérleg imád kapcsolatot teremteni, ezért kicsit talán felszínes is. Gyakran álmodik arról, hogy találkozik kedvenc hírességével. Az ő esetében ez azt jelenti, hogy az idealizált személyt irigyli, és nagyon szeretne rá hasonlítani. Mivel a Vénusz bolygó irányítása miatt a Mérleg hajlamos a külsőségeknek hódolni, így ez az álom nála azt is jelentheti, hogy valamiért nem érzi a jelenlegi életében jól magát.

Skorpió

Halál:

A zodiákus álmaiban a leggyakrabban előforduló álomkép a halál. A jegy szülötte elképesztően szenvedélyes, misztikus és nagyon erőszakos – minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy ilyen sötét álmok kísértsék. Habár ez a kép nem feltétlenül jelent szomorúságot, sokkal inkább utalhat arra, hogy szüksége van valamilyen nagy változásra, vagy olyan titok birtokában van, amit legszívesebben megosztana valakivel. Ha a Skorpió álmában megjelenik a halál, lehet, hogy szeretne a való életben felhagyni egy ártalmas szokásával.

Nyilas

Üldözés:

Senki sem szereti, ha álmában üldözik, mert ez félelemmel, aggodalommal és sok esetben a tehetetlenség érzésével párosul. A Nyilas esetében – aki hajlamos halogatni a dolgokat, másra hárítani a felelősséget – ez a kép pontosan ugyanazt jelenti, mint a valóságban: menekülést valami olyan dolog elől, amihez valójában semmi kedve sincsen.

Bak

Irányíthatatlan autót vezetni:

A Bak csillagjegy önuralmáról és fegyelméről híres, így számára rémálom, ha egy kezelhetetlen szituációba kerül. Ez az ő életében azt jelentheti, hogy kicsúsznak a kezei közül a dolgok, és egy bizonyos helyzetben nem ő irányít. Ha az álomban végül képes visszaszerezni az irányítást, akkor azt jelenti, hogy tudja, mit kell tenni a céljai eléréséhez, ellenkező esetben egy ismerőse segítségére lesz szüksége.

Vízöntő

Emberekkel találkozni:

Nem meglepő, hogy az emberszerető, és a családjáért mindent feladó Vízöntő gyakran álmodik arról, hogy új emberekkel találkozik. Ha az álmaiban legtöbbször a barátok szerepelnek, akkor lehet, hogy vannak olyan dolgok az életében, amiket élből elutasít, pedig valójában szeretne megtenni. Ha idegenekről álmodik, az azt jelenti, hogy megpróbálja a valódi énjének, érzelmeinek egy részét elrejteni a nyilvánosság elől.

Halak

Meztelennek lenni:

Hasonlóan a Rákhoz, a Halak is egy érzelmileg túlfűtött jegy. Retteg a magánytól és nagyon szívesen támogat másokat. Az álmában gyakran megjelenő meztelenkedés azt jelenti, hogy titokban fél az elutasítástól és nagyfokú bizonytalanságot érez – a mindennapokban megjelenő belső szorongást szimbolizálja a gyakran visszatérő álomkép.

 

Szöveg: D.E.

Fotó: Thinkstock

(thetalko.com)