Ha sokszor nem is érezzük, tudnunk kell, hogy mennyei patrónusaink minden percben ott állnak mellettünk. Észrevétlenül segítenek, sőt üzeneteket is küldenek nekünk. Ez a néhány idézet mindig jól jöhet, ha egy pillanatra elbizonytalanodnánk létezésükben.

Stephaie Powers

„Soha nem vagyunk annyira elveszve, hogy az angyalaink ne találjanak ránk.”

Szent Hiláriusz

„Mindaz, ami üresnek látszik, megtelik Isten angyalaival. Semmi sincs, ahol ne lennének jelen köröző szolgálatukkal.”

Aquinói Szent Tamás

„Olyanok vagyunk, mint a gyermekek, tanítókra van szükségünk, akik pallérozzák elménket és irányítanak; és Isten erre módot is adott, angyalaira bízva, hogy okítsanak és vezessenek bennünket.”

Paulo Coelho

„A »szerencse« valójában nem más, mint hogy az ember körülnéz, hogy meglássa, hol vannak a barátai: mert az angyalok az ő szavaikon keresztül hallatják a hangjukat.”

A.O. Esther

„Az ember sosincs egyedül. (…) A védőangyalaink mindig velünk vannak.”

Paulo Coelho

„Elég, ha az ember elhiszi, hogy léteznek angyalok, elég, ha szüksége van rá. És akkor megmutatkoznak, és ragyognak, mint a hajnal első fényei.”

Popper Péter

„Van egy régi legenda, amely szerint egy fehér és egy fekete angyal kerülgeti a Földet, és figyelik, hallják, hogy az emberek mit mondanak, gondolnak. Ha valaki jól állítja be magát, jót vár, jót remél, akkor a fehér angyal azt mondja, hogy „úgy legyen”. És a fekete angyal köteles erre rámondani, hogy ámen. Ha viszont valaki rosszul állítja be magát, szomorú, keserű, akkor a fekete angyal mondja azt, hogy „úgy legyen”. És a fehér angyal köteles rámondani azt, hogy ámen. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a hívő, az optimista, a jóra készülő emberek dolgai általában jobban sikerülnek, mint a keserű, pesszimista és rosszat váró emberekéi. Ez nagyon szép legenda, amely megmaradt bennem. Vigyázni kell, hogy mikor száll el fölöttünk a két angyal. Csakugyan hiszek abban, hogy az egyik legfontosabb dolog a bizalom.”

Paulo Coelho

„A fény harcosa tudja, hogy egy angyal és egy ördög vitatkozik a keze fölött, amely a kardot tartja. Az ördög azt mondja: – Elgyengülsz. Nem ismered fel a megfelelő pillanatot. Félsz. Az angyal azt mondja: – Elgyengülsz. Nem ismered fel a kellő pillanatot. Félsz. A harcos meglepődik. Mindketten ugyanazt mondták. Aztán az ördög folytatja: – Hadd segítsek neked. Az angyal, pedig azt mondja: – Segítek neked. A fény harcosa ekkor megérti a különbséget. A szavak ugyanazok, de a szövetségesek különböznek. És elfogadja az angyal kezét.”

Mary Baker Eddy

„Az angyalok Isten legtisztább gondolatai, amelyek az igazság és a szeretet szárnyán szállnak.”

Odilo Lechner apát

„A te angyalod mindig pontosan ott van, ahol te vagy.”