Az előző életeinkből hozott testi-lelki problémák nyomában

Testi-lelki problémáink, fóbiáink, allergiáink az előző életünkről is mesélhetnek a szimbólumok nyelvén. Hogy pontosan miről, abban nyújt segítséget az alábbi kislexikonunk. Fontos azonban tudni, hogy mivel az ilyesminek számtalan más oka is lehet, itt csak támpontokat adunk a helyzetünk jobb megértéshez, a kulcsot önmagához mindenkinek saját magának kell megtalálnia.

Mindenkinek van legalább egy olyan problémája, testi hibája vagy betegsége, amely többé-kevésbé megnehezíti a mindennapjait. Mivel az ilyen „sorscsapások” mögött általában semmilyen racionális okot nem látunk, néha felháborodottan tesszük fel magunkban a kérdést: ezt miért kaptam? Mivel érdemeltem ki? Rendben, gyarló emberekként nem vagyunk tökéletesek, no de másnak miért nincs ilyen, és miért pont nekem van?! Az alábbi kislexikon talán önt is közelebb juttatja kérdései megválaszolásához, de legalábbis segíthet megérteni, hogy az univerzumban nincsenek véletlenek, és minden a fejlődést, a tökéletesedést szolgálja. Ez vonatkozik az életünket megnehezítő fájdalmas, kínos vagy kellemetlen testi-lelki problémákra is: bármennyire is nehéz lehet elfogadni, ezek egy magasabb, kozmikus szemszögből nézve értünk vannak, nem ellenünk.

ALLERGIÁK: félresiklott vagy karmikusan nem lezárt emberi kapcsolatainkra utalhatnak. Sokszor a szimbólum nyelvén beszélnek múltbeli terheinkről: például a veleszületett tejallergia a korábbi inkarnációban az anyával való kapcsolat fájdalmasságát tükrözheti vissza. A virágporra való érzékenység pedig egy be nem teljesült szerelem emléke lehet, mivel a pollen a nemiséget, a termékenységet jelképezi.

ANYAJEGY: a feltűnő foltok, pigmenthibák, nagy méretű anyajegyek, egyéb látványos testi elváltozások sokszor az előző életben kapott – gyakran halálos – sérülés nyomai. Egy fiatal ápolónő egy regressziós hipnózis során katonaként látta magát az első világháború lövészárkában. Tapasztalatlan, vakmerő ifjú módjára megközelítette az ellenséget, de elfogták, és a helyszínen agyonlőtték. A golyó a szívébe fúródva azonnal halálra sebezte. Az ápolónő ekkor értette meg, mit jelenthet a szívtájékán lévő, tenyérnyi barna pigmentfolt, melyet addig genetikai hibának tartott.

ASZTMA: Dr. Brian Weiss, a reinkarnáció egyik legnagyobb szakértője éppen asztmás betegek kapcsán indította meg kutatásait. Vizsgálatai során arra jutott, hogy a veleszületett asztmában, légúti allergiában szenvedők jelentős része fulladásos halállal végezte be életét előző inkarnációjában.

BAL OLDAL: a test bal felén lévő betegségek, elváltozások arra utalhatnak, hogy az illető előző életében egy hozzá közel álló nőtől – anyától, nővértől, feleségtől, szerelmétől – szenvedhetett el valamilyen lelki traumát, sérelmet.

CUKORBETEGSÉG: az édes íz a szeretet jelképe. Az érintett a korábbi életében talán nem kapott elég szeretetet, viszonzatlan szerelemtől szenvedett, vagy ellenkezőleg, visszaélt a másoktól felé sugárzott szeretettel.

EMÉSZTÉS: több életen át hurcolt lelki traumára, „megemésztetlen” sérelemre, bosszúvágyra utalhat.

FÓBIÁK: kapcsolatban állhatnak egy korábbi inkarnációban elszenvedett balesettel, traumával vagy a halálnemmel. Sokszor azonban a félelem tárgya szimbólumként működik: egy regressziós hipnózissal felderített esetben a kígyótól rettegő nő egy korábbi életét az ókori Egyiptomban élte. De nem kígyómarás áldozatául esett, hanem a szülei beadták papnőtanoncnak a kígyóistennő templomába, ahol kegyetlen kiképzés és sok szenvedés várt rá. Felserdülve szerelmes lett, kedvese megszöktette a rendből, ám az ottani traumák emléke több életen át is megmaradt benne. A kígyó látványára tudat alatt ez váltotta ki belőle a pánikszerű rosszullétet, nem maga a hüllő.

A téma folytatását a Nők Lapja Ezotéria 2017/5. számában találjátok.

Szöveg: Magyar Diána

Fotó: Thinkstock