Aki látta a 23-as szám című filmet, sejtheti, miről lesz szó. Nem is hinnénk, milyen gyakori a kísérteties jelenség, amikor valakinek az életében folyton felbukkan egy bizonyos szám. Vajon mit jelenthet ez? És mit tehetünk, ha mi is egy „tolakodó” szám áldozatai vagyunk?

Ha mi még nem éltünk ilyet át, valószínűleg furcsán hangzik, hogy valakit például a 41-es vagy a 67-es szám „zaklat”. Pedig ez régóta ismert jelenség, amiben már az ókorban is az istenek üzenetét látták. A szám megjelenése kapcsolódhat csak negatív eseményekhez, de az is lehet, hogy inkább kellemes élmények kötődnek hozzá – ám a folytonos ismétlődés akkor is nyugtalanító.

Kiss Daniella szépségkirálynőt például évek óta „kísérti” egy szám, melyről az Instragramon is beszámolt: „Képzeljétek el, lehet, hogy egy kicsit furcsán hangzik, de a 22-es szám lassan egy éve »üldöz«! Különböző helyzetekben jelenik meg az életemben teljesen véletlenül, először ijesztőnek találtam, viszont miután egyre több jó élményt köthetek ehhez a számhoz, kezdem megszeretni…”

A baljós 31-es

Van, akinek kellemetlen élményeket okoznak a „tolakodó” számok. „31 éves koromban szegődtem el motoros pizzafutárnak – meséli András. – Akkoriban kezdett üldözni ez a szám, aminek először nem tulajdonítottam jelentőséget. Véletlennek vettem, hogy a postán folyton a 31-es sorszámot húztam, ha az órámra néztem, szinte mindig a 31. percet mutatta, az albérletem pedig a 31-es ajtó alatt volt. Ám elkezdtek szerencsétlen dolgok történni az életemben: egy rendelésnél kiraboltak a 31-es számú ház kapujában, majd karamboloztam a 31-es busszal, a kórházban pedig – amikor a kificamodott csuklómmal várakoztam – ránéztem a rendelő ajtajára: 31-es szám. Mikor pedig 31-én a céges motor összetöréséért kirúgott a főnök, már meg se lepődtem, viszont félni kezdtem: milyen szörnyűséget hoz még az életembe ez az undok szám?”

Mi történik ilyenkor? A szkeptikusok könnyen rávágják: véletlen. Ám akik tisztában vannak az univerzum értelmes mivoltában, tudják, hogy „véletlen” mint olyan, nem létezik. Legfeljebb annak hiszünk egy eseményt vagy ismétlődő eseménysort, mert nem látjuk a mögötte húzódó összefüggéseket.

A világűr „postásai”

Így természetesen a visszatérő, akár baljós, akár pedig szerencsés történésekhez kötődő számoknak is megvan a magyarázata. A numerológusok szerint ilyenkor valóban üzenni próbálnak nekünk ezek a számok, hiszen – ahogyan a számmisztika ősidők óta tanítja – egy szám nem pusztán adat, hanem egyfajta kozmikus „titkosírás” kódja.

Az „agresszív” számok üzenetét tehát akkor tudjuk megérteni, ha megfejtjük az adott szám szimbolikus jelentését. A számok mint jelképek általában akkor értelmezhetők, ha egyjegyűre redukáljuk őket. Ezért ha többjegyű a szóban forgó szám, bontsuk számjegyekre, melyeket adjunk össze, és ezt ismételjük, mígnem egyjegyű számot nem kapunk. Például az Andrásnak balszerencsét hozó 31-es esetében: 3+1, azaz 4. Az üzenetet tehát a 4-es hordozza, noha az sem mindegy, miből nyertük ezt a számot. Más a jelentés is, ha konkrétan a 4-es bukkan fel rendre, mint ha a 13, 31, 94, 274 vagy a 382 – pedig mindegyiknél 4 a végeredmény.

Hogyan fejtsük meg az üzenetet? Egyjegyű szám esetében viszonylag könnyű a dolgunk, mert ilyenkor csak egyetlen számjegy rezgése, energiája „akar” mondani valamit. Persze azért legyünk tisztában azzal, hogy sose maga a szám üzen, hanem általa az univerzumban rejlő intelligencia, hívjuk akár sorsnak, gondviselésnek vagy Istennek. Nem a szám a „feladó”, ő csak a „postás”: az üzenet kézbesítője.

Ha kíváncsiak vagytok az egyes számok jelentésére, akkor olvassátok el cikkünk folytatását a Nők Lapja Ezotéria 2017/3. számában.

Szöveg: Magyar Diána

Fotó: Getty Images