Melyik csillagjegy illik hozzád és melyik nem? Horoszkópunkból megtudhatod!

Az a szép az asztrológiában, hogy részletes jellemábrázolásával még a párkapcsolati hasonlóságok és különbözőségek is kideríthetőek egyetlen perc alatt. Így kifejezetten hasznos lehet a párkeresőknek, sőt akár a kapcsolatban élőknek is.

Kos

Aki illik:

Azt szokták mondani, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ami a Kos és a Mérleg esetében különösen igaz, ugyanis a te izgága és hirtelen jellemedre a Mérleg megfontoltsága megnyugtatóan hat. Az eredmény egy támogató, harmonikus kapcsolat, ami jellemzően tartósnak bizonyul. Emellett ajánljuk figyelmedbe a Nyilas partnert is, mert az ő energikus, kalandvágyó életmódja és a te spontaneitásod garantálják az izgalmas mindennapokat, ami mindkettőtök lételeme.

Aki nem illik:

A Rák ragaszkodását és nyílt odaadását fojtogatónak találhatod, ezért nem bírsz vele sokáig egy fedél alatt maradni.

Bika

Aki illik:

Az elkötelezettség és a stabilitás számodra mindennél fontosabb, akárcsak a Szűznek, így kölcsönösen tudjátok egymás számára biztosítani a megbízható társat. A Rák viszont előhozhatja romantikus énedet, vele olyan érzelmeket és szerelmet élhetsz át, akárcsak egy régimódi filmes románcban.

Aki nem illik:

Annak ellenére, hogy nagyon energikus vagy, teljesen más hőfokon égsz, mint az Oroszlán, ezért vele szinte képtelen vagy kompromisszumot kötni.

Ikrek

Aki illik:

Szabad szellem vagy, aki értékeli az érdekes beszélgetéseket, a barátságon alapuló kapcsolatot, akárcsak a Vízöntő, aki szinte ösztönösen hasonlókra válik – vele jó párost alkothatsz. Ugyanakkor a Nyilassal is dinamikus duóvá alakulhattok, részben hasonló érdeklődési körötöknek köszönhetően, részben pedig annak, hogy mindkettőtök számára nagyon fontos a kommunikáció egy párkapcsolatban.

Aki nem illik:

Mivel szeretsz spontán lenni és vágyódsz az újdonság után, ezért a Szűzzel, aki konkrét célokkal éli a mindennapjait, nehezen találhatod meg a közös hangot.

Rák

Aki illik:

Nem spórolsz az érzelmekkel, ha szerelemről van szó, nagyon mélyen élsz meg minden párkapcsolatot, akárcsak a Rák, akivel pillanatok alatt egymásra tudtok hangolódni. De még nála is jobban összeillesz a Bakkal, aki annak ellenére, hogy ritkán mutatja ki az érzéseit, valójában nagyon is érzékeny. A te nyitottságod és az ő visszahúzódása tökéletesen kiegészíti egymást.

Aki nem illik:

A Kos érzelmi szempontból egészen alacsony lángon ég, teljesen más igényei vannak, mint neked, ezért könnyen elhanyagoltnak érezheted magad mellette, még ha valójában nincs is így.

Oroszlán

Aki illik:

Ha van valaki, aki hozzád hasonlóan imád a figyelem középpontjába lenni, folyton a saját útját járja és gyűlöli a korlátokat, az a Vízöntő. Bár a mondás úgy tartja, hogy két dudás egy csárdában nem fér meg, nálatok ez nem igaz, együtt lehengerlőek és megállíthatatlanok lehettek. Emellett vonzónak találhatod a Kos karizmáját és báját, sőt azt szintén, hogy ő mindig úgy tekint a pohárra, mint ami félig tele van.

Aki nem illik:

Röviden és tömören a Bika és te annyira egyformák vagytok, hogy hamar egymás idegeire mehettek.

Szűz

Aki illik:

Benned és a Bakban van egy nagyon fontos közös vonás: hatékonyan álltok hozzá az élethez, nem ismerve lehetetlent, aminek hála egy hihetetlenül támogató közeget tudtok egymás számára kialakítani. Ami a Halakat illeti, a kölcsönös tisztelet olyan alapot biztosíthat a kapcsolatotoknak, ami egyetlen másik csillagjegy sem tudhat magáénak.

Aki nem illik:

A Nyilas szemében úgy tűnhet, hogy túl merev vagy és szereted viselni a nadrágot, ami az ő elveivel összeegyeztethetetlen.

Mérleg

Aki illik:

Te és a Kos nagyon hasonlóak vagytok, de mégsem ez tesz titeket igazán jó párossá. Általa sokkal magabiztossá válhatsz, ráadásul az ő energiája téged is inspirálhat. Az Ikrekkel ezzel szemben szociális készségek terén találhattok igazán egymásra: az ő kapcsolatteremtő képessége és a te diplomatikus viselkedésed harmonikus alapokra helyezheti közös életeteket.

Aki nem illik:

Mivel te magad sem vagy határozott típus, így a Halakkal, aki szintén képtelen a konfliktusok kezelésére és a döntéshozatalra, csak sodródhattok az árral.

Skorpió

Aki illik:

Nem titok, hogy a szenvedélyek embere vagy, pont ezért találhatod a Vízöntő hűvös, higgadt, de spontaneitást nem mellőző világlátását vonzónak. Ha Rákot választasz párodnak, sosem fog féltékenység gyötörni, ugyanis a jegy szülötte legalább annyira elkötelezetten hűséges, mint te, vagyis biztonságban érezheted magad mellette.

Aki nem illik:

Szereted alapos megfontolás után meghozni a döntéseidet, ezért a hirtelen, túl impulzív Ikrek világszemlélete számodra elfogadhatatlan.

Nyilas

Aki illik:

Állandó ingergazdag környezetre van szükséged, különben könnyen elunod magad és tovább állsz. A Kos kellő energiával, karizmával és lelkesedéssel rendelkezik ahhoz, hogy folyamatosan szinten tartsa az érdeklődésedet. Ugyanakkor az Ikrek kalandvágya is csábító lehet a számodra, mert mellette azt érezheted, hogy az izgalom mindig tetőfokára hág.

Aki nem illik:

A Szüzet túl gyerekesnek és szeszélyesnek véled, ami egyébként valamelyest rád is igaz, talán pont ezért nem jössz ki a jegy szülöttjével.

Bak

Aki illik:

Mivel nehezen tudod kifejezni az érzéseidet, ezért olyan párra van szükséged, mint a Rák, aki ösztönből fakadó türelmével és megértésével képes ajtót nyitni a visszafogottságod előtt. Azonban a Bika gyakorlatiassága is magával ragadhat, hiszen ugyanazokat az értékeket tartjátok fontosnak az életben, például a kemény munkát.

Aki nem illik:

Előnyben részesíted a minőséget a mennyiséggel szemben, mindezt azonban szereted belátható időn belül megtenni, úgyhogy a Mérleg döntésképtelensége az idegeidre mehet.

Vízöntő

Aki illik:

Mindennél fontosabbnak tartod a szabadságot a párkapcsolatodban, amit egyedül a Skorpió képes megadni a számodra anélkül, hogy közben attól kellene tartanod, hogy hátat fordít neked. Ezzel szemben az Oroszlánba egyetlen pillantás alatt belehabarodhatsz – vice versa –, hasonló gondolkodásotoknak köszönhetően egymásban lelki társra bukkanhattok.

Aki nem illik:

Tartózkodj a Bikától, aki nem csak szabálytisztelő, de irtózik minden váratlan, spontán dologtól.

Halak

Aki illik:

Empátia és érzelmi intelligencia jellemezheti a Rákkal való kapcsolatodat, amit ráadásul optimizmus és romantika tesz még álomszerűbbé – ez tehát pont az a szerelem, amivel csak a könyvek hasábjain találkozhatunk. De a reménytelenül romantikus Bikával is megtalálhatod a közös hangot, segítségével kihozhatod magadból a legjobbat.

Aki nem illik:

Amíg te a szívedre hallgatsz, az Ikrek az ész embere, ami csúnya konfliktusokat szülhet kettőtök között.

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock