Milyen ember a főnököd? Derítsd ki csillagjegye alapján!

Mindegy, hogy nőkről vagy férfiakról van szó, vezetőként a csillagok befolyása alatt állva, egyformán viselkednek. Keresd ki felettesed születésnapját, és megtudhatod, hogyan viselkedj vele szemben, és mit várhatsz tőle.

főnök

KOS (III. 21. – IV. 19.)

Nehezen viseli, ha valaki azt mondja neki, nem lehetséges, és nem mozgat meg minden követ azért, hogy az ügyet sikerre vigye. Optimista főnök, aki a nehezedő körülmények között sem inog meg. Beosztottjaival szemben becsületes, ám gyorsan ki lehet hozni a sodrából, és hamar agresszívvá válik, ha valaki ellentmond neki, vagy vitatkozni mer vele.

BIKA (IV. 20. – V. 20.)

Mielőtt Bika főnöknek kezdenél el dolgozni, feltétlenül tisztázd, hogy mennyit fog a munkánkért fizetni, mert ő az állatöv legzsugoribb munkaadója. A Bikák példamutató felettesek, akik higgadtan irányítanak, és, ha kell, élen járnak a túlórázásban is. Elvárják a pontosságot, a kiváló teljesítményt, értékelik a becsületességet, az őszinteséget és a hűséget.

IKREK (V. 21. – VI. 21.)

Az Ikrek főnök mindenbe beleüti az orrát, szerelmes a saját hangjába. Ha eredményt akarsz nála beosztottként elérni, ezt úgy teheted, hogy megpróbálod az ötletedet úgy előadni, mintha az övé lenne. A véleményéhez akkor is ragaszkodik, ha nincs igaza, ezért óvatosan szállj szembe vele a vita során, mert könnyen az utcán találhatod magad.

RÁK (VI. 22. – VII. 22.)

A Rák főnök mindig, mindent pontosan kiszámít, és az agyában a legtökéletesebb könyvelést vezeti: pontosan tudja, mikor érkezik el az idő, amikor fizetésemelési vagy bármilyen támogatást, ügyletet – amelyet nem talál helyesnek – megtorpedózzon. Rendkívül kedves a modora, ám ha ő egyszer nem akar valamit, abban biztos lehetsz, hogy sohasem fog valóra válni.

OROSZLÁN (VII. 23. – VIII. 22.)

Engedelmességet és alázatot vár el mindenkitől, és mivel szereti a hízelgést, kis tömjénezéssel a beosztottak békés és boldog hangulatot teremthetnek nála. Utálja a babramunkát, ő a tervezés és az irányítás embere. Melegszívű főnökként a beosztottjaival szívélyes kapcsolatot próbál kialakítani, akik azonban soha nem felejthetik el, hogy hol is van a helyük.

SZŰZ (VIII. 23. – IX. 22.)

Vaskezű főnökkel van dolgod, akinél grafikonokkal, kimutatásokkal kell bizonyítanod, hogy megérdemled a fizetésemelést, mert jó teljesítményt nyújtottál. Nagyon kényes az igazmondásra, allergiás arra, ha valaki munkaidőben a cég pénzén telefonál, ebédidőben a csekkjeit adja fel, vagy a számítógépen kártyázik, az interneten ismerkedik.

MÉRLEG (IX. 23. – X. 22.)

A Mérleg főnök nem szereti a bizalmaskodást. Olyan jó az empátiája, hogy gyakran kitalálja a beosztottak gondolatát. Ha valamit szeretnél elérni, várj, és például egy kapucsínó elkortyolása közben, baráti hangnemet megütve add elő mindazt, amit szeretnél. Ha kollégáddal vitád van, avasd be Mérleg főnöködet, aki a legjobb béke- és döntőbíró.

SKORPIÓ (X. 23. – XI. 21.)

Mindenki másnál alkalmasabb a vezető pozíció betöltésére, a hatalom gyakorlására. Értékeli a dolgozók hűségét, szorgalmát, becsületességét, hiszen ő is ilyen. Remekül ért a háttérbeli manipulációkhoz, és kiválóan tud úgy egymás ellen uszítani embereket, hogy azok nem is sejtik, ki állhat a háttérben. Ám aki egyszer ellene fordult, annak vége…

NYILAS (XI. 22. – XII. 21.)

Pozitív hozzáállását a nehéz helyzetben is megőrzi. Nyitott a beosztottak új ötleteire, amelyet lelkesen fogad, sőt nem felejti el megköszönni. Barátságos ember, aki, ha harcra kerül sor, olyan kemény, mint az acél, így kerül ki győztesen a csatákból. Hibája: azt hiszi, nevelnie kell a környezetében élőket, és ezzel olykor az őrületbe kergeti az embereket.

BAK (XII. 22. – I. 19.)

A Bak főnök olyan, mint a hajó kapitánya, aki utoljára hagyja el a fedélzetet – így van ez akkor is, ha netán a cége a csőd szélére kerül. Egyszerű, becsületes ember, aki életét és vérét áldozza a munkájáért. Beosztottakkal nem bizalmaskodik, de a fáradozásukat kitüntetésekkel, jutalmakkal honorálja.

VÍZÖNTŐ (I. 20. – II. 18.)

A Vízöntő főnök szereti a csapatmunkát, az újdonságokat, és híve minden újításnak, egyszerűsítésnek. Pontosan tudja, melyik beosztottnak, mi az erősségei, hogyan hívhatja felszínre a tehetségét, és azt a cége szolgálatába állítja. A beosztottakat hagyja önállóan dolgozni, ezáltal még jobb teljesítményre ösztönzi őket.

HALAK (II. 19. – III. 20.)

Nyájas, kedves főnökkel állsz szemben, aki nem szereti a nyílt konfliktust, és imád filozofálgatni. Hibája a fokozott lelki érzékenység, ezért olyasmit is a szívére vesz, ami nem az ő problémája, és a belső tusakodás elfordítja a valódi problémától. Hajlamos a gunyoros stílusra, olykor visszaél mások bizalmával, mert elárulja a rábízott titkokat.

A cikk eredetileg a Nők Lapja Ezotéria 2016/3. számában jelent meg.