Ősi amerikai horoszkóp: ez a totemállat vigyáz rád a csillagjegyed szerint

Az ősi amerikai asztrológia története ötezer évre nyúlik vissza: a 12 zodiákus jegy mindegyikét egy állat után nevezték el. Az ő feladatuk, hogy élete során vigyázzák és segítsék az embert.

Isolated totem wood pole in the gold sunset background

Sólyom (Kos, III. 21. – IV. 19.)

Igyekszik a lehető legjobban kihasználni az idejét. Újító szellemű, minden új kezdeményezésben, projektben részt vesz, ezzel egy időben azonban hajlamos rá, hogy arrogáns legyen. Ami a személyiségét illeti: erős és domináns, de jellemző rá a spontaneitás és a kalandvágy is. Leginkább a türelmetlenségén és az együttérzés hiányán kell dolgoznia. Negatív tulajdonságai közé tartozik továbbá az egoizmus.

Elem: Tűz

Szerencsenap: Kedd

Hód (Bika, IV. 20. – V. 20.)

Ha maximális hatékonysággal kell elvégezni egy munkát, arra általában a Hód a legalkalmasabb. Nagyon ravasz és ügyes stratéga, emiatt pedig kiváló politikus vagy üzletember válik belőle. Képes objektíven szemlélni a dolgokat, alapvető természetének része ugyanakkor a túlérzékenység. Nagyon kitartó és makacs. Negatív tulajdonságai közé tartozik az intolerancia, a birtoklási vágy és a rugalmatlanság.

Elem: Föld és tűz

Szerencsenap: Péntek

Jávorszarvas (Ikrek, V. 21. – VI. 21.)

Élénk, szellemes, barátságos és inspirálóan hat a többiekre – a Jávorszarvas nagyon fejlett kommunikációs készséggel rendelkezik. Bárkit meg tud nevettetni, általában a társaság hangadója. Intelligenciájának és vonzerejének köszönhetően szinte bármilyen helyzetben feltalálja magát, és minden korosztállyal képes megtalálni a hangot. Negatív tulajdonságai közé tartozik, hogy sokszor nyugtalan és türelmetlen.

Elem: Levegő és tűz

Szerencsenap: Szerda

Harkály (Rák, VI. 22. – VII. 22.)

Mindig készen áll segíteni annak, akinek szüksége van rá. Aktív hallgatóság, rendkívül megértő és könyörületes, ezért mély barátságokat tud kötni. Általában nagyon jó szülő válik belőle, hiszen védelmező, érzékeny és fejlett képzelőerővel rendelkezik – ami a játékossághoz elengedhetetlen. Negatív tulajdonságai közé tartozik, hogy gyakran rosszkedvű és erősen dolgozik benne a birtoklási vágy.

Elem: Víz

Szerencsenap: Hétfő

Lazac (Oroszlán, VII. 23. – VIII. 22.)

Bőséges energiával rendelkezik, intelligens, mindig lelkes és magabiztos, ezzel pedig rengeteg társát motiválja. Nagyon jó vezető válhat a Lazacból, hiszen hiteles példaként tud fellépni. Ugyanakkor szeret uralkodni mások felett – ez a tulajdonsága pedig irritáló lehet. Mivel a nagylelkűség és a hűség ugyanúgy sajátjai, így tartós baráti kapcsolatokat tud kialakítani. Negatív tulajdonságai közé tartozik az intolerancia és az arrogancia.

Elem: Tűz és víz

Szerencsenap: Szombat

Medve (Szűz, VIII. 23. – IX. 22.)

Alapvetően a logikus gondolkodás vezérli, ha bárkinek szüksége van arra, hogy valaki biztos kézzel támogassa, arra a Medve a legalkalmasabb. A rá jellemző praktikum teszi őt remek üzletemberré vagy partnerré az üzleti világban. Kicsit szerény és félénk, de hatalmas szívvel van megáldva. Negatív tulajdonságai közé tartozik, hogy munkamániás, sokat morog és nagyon kritikus.

Elem: Föld és víz

Szerencsenap: Szerda

Holló (Mérleg, IX. 23. – X. 22.)

Született szórakoztató és lehengerlő bájjal rendelkezik. Tele van energiával, szinte egész nap aktív tud lenni. Érzékeny és nagyon fontos számára az igazságosság, minden kapcsolatában igyekszik tisztességes maradni. Romantikus és megrögzött idealista, a diplomáciai érzéke is fejlett. A becstelenséget semmilyen formában nem tolerálja. Negatív tulajdonságai közé tartozik, hogy gyakran bosszús és határozatlan.

Elem: Levegő és föld

Szerencsenap: Péntek

Kígyó (Skorpió, X. 23. – XI. 21.)

Természetesen és könnyedén veszi az életet, ha valaki kiváló szellemi vezetőre vágyik, a Kígyó személyében megtalálhatja. Jól ismert rendkívüli gyógyító képességeiről, így a jegy szülötte nagyon jó szakemberként dolgozhat az egészségügy területén. A Kígyó nagylelkű és melegszívű, emellett kedves és megértő. Jó ötletei vannak és éleslátó is. Ami a negatív tulajdonságait illeti: gyakran nyugtalan, makacs és bizalmatlan.

Elem: Víz és föld

Szerencsenap: Kedd

Bagoly (Nyilas, XI. 22. – XII. 21.)

A Bagoly nagyon jó barátja tud lenni mindenkinek, mivel alapvetően rendkívül rugalmas, természetes és melegszívű. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy időnként nagyon meggondolatlan tud lenni. A maga legteljesebb módján szeretné élni az életet, mindennek csupa szívvel vág neki. Dinamikus és alkalmazkodó természetének köszönhetően szinte minden munkában kitűnően megállja a helyét. Negatív tulajdonságai között van a nyugtalanság és indulatosság.

Elem: Tűz és föld

Szerencsenap: Csütörtök

Liba (Bak, XII. 22. – I. 19.)

Nagyon felelősen gondolkodik, bármilyen munkát rá lehet bízni, azt biztosan időre és pontosan elvégzi. Mindig olyan célokat tűz ki maga elé, amelyek megvalósíthatóak és már az élete korai szakaszában is a siker elérésére törekszik. Ambiciózus és kitartó, éppen emiatt kiváló sportoló és ígéretes üzletember lehet. Szerinte az élet lényege az alkalmazkodás, negatív tulajdonságai közé tartozik azonban az egoizmus.

Elem: Föld és levegő

Szerencsenap: Szombat

Vidra (Vízöntő, I. 20. – II. 18.)

Ragyogó fantáziával rendelkezik, intelligens, tele van ötletekkel és nagyon kreatív – ennek köszönhetően pedig a többiektől elérően teljesen másképp érzékeli a világot. Emiatt a Vidrából kiváló művész lehet. Jó hallgatóságnak bizonyul és érzékeny, így nagyon szoros barátságokat tud kötni. Sok esetben szereti a magányt és gyakran elszigeteli magát másoktól. Negatív tulajdonságai közé tartozik a makacsság és a kiszámíthatatlanság.

Elem: Levegő

Szerencsenap: Szombat

Farkas (Halak, II. 19. – III. 20.)

A szeretet irányítja – mind fizikai, mind lelki értelemben. A Farkas ugyanis tisztában van vele, hogy egyedül a szeretet képes rá, hogy átalakítsa az emberek életét. A jegy szülötte fontosnak tartja a függetlenségét, de sokszor viselkedik ellentmondóan. Mindig segít a bajba jutott szerettein. Nagyon mély érzésű,emellett jellemző még rá a kedvesség és a nagylelkűség is, a Vidrához hasonlóan művészi hajlamokkal rendelkezik. Negatív tulajdonságai közé tartozik a félénkség és a bizonytalanság.

Elem: Víz és levegő

Szerencsenap: Csütörtök

Forrás: astrologycircle.com

Fotó: Thinkstock