Amikor egy kisgyerek karcolások nélkül túlél egy életveszélyes helyzetet, mindenki megkönnyebbülten sóhajt fel, hogy az őrangyala vigyázott rá. Mert őrangyalok bizony léteznek – minden csillagjegynek megvan a saját védelmezője!

angyal

Kos

A Kos impulzív egyéniség, akinek mindig rengeteg ötlete van, de bizonytalansága miatt nem mindig képes ezeket megvalósítani, sőt, nem ritka, hogy egy-egy szituációból drámai jelenetet csinál. Nincs türelme a részletekhez és könnyen feldühödik, melyet részben az uralkodó bolygójának, a Marsnak köszönhet. Pont ezért van szüksége Camael őrangyal segítségére, mert ő nem csupán a magabiztosság és a bizalom szószólója, de a Mars bolygó uralkodója is, így kordában tudja tartani a Kos indulatait.

Bika

Szereti a szép holmit, a luxust, és azt, ha nem szorítják a pénzügyi keretek közé, mondhatni ő az egyik leganyagiasabb jegy, a pénzt ugyanis olyan hatalomnak tartja, amely segíthet a létbiztonságot jelentő stabilitást megadni. Sajnos ebből adódik a gyengéje is, könnyen elveszíti a kontrollt, ha belekóstol a jóba, sőt, kifejezetten türelmetlenné válik, ha valaki meg akarja ettől fosztani. Hagiel őrangyalnál azonban a jegy szülötte jó kezekben van, mint a Vénusz bolygó uralkodója, megbízhatóságra és praktikumra neveli a Bikát, aki így legyőzheti gyengeségét.

Ikrek

Az Ikrek két különböző személyiséget takar. Egyszerre nagyon okos és tehetséges, aki szomjazik a tudásra, és aki a végtelenségig kíváncsi – ezt a Merkúr befolyásának köszönheti –, ugyanakkor szétszórt és gyakran gondot okoz neki, hogy az energiáit egy pontba koncentrálja. Sőt, olyan, mint egy gyűjtögető, nem szívesen osztja meg az információit másokkal, mondhatni, egészen magának való. Rafael arkangyal, aki viszont az alkalmazkodó képesség és a szociális érzékenység területéért felel, segíthet áthidalni az Ikrek kettős személyiségéből adódó szakadékot.

Rák

A Rák számára az emberi kapcsolatok nagyon fontosak, és bár talán néha passzívnak tűnik, ha barátokról, családról van szó, a felszín alatt nagyon is ösztönzőleg hat rá, ha a magánéletében minden a helyére kerül. Azonban hiába a megteremtett béke, görcsös ragaszkodása a saját érzelmeihez minden mást háttérbe szorít, így könnyen elriaszthat másokat. Egyetlen esélye az érzelmi egyensúly megteremtése minden fronton, melyet kizárólag Gabriel, az együttérzés és az érzékenység őrangyala tud megadni a számára.

Oroszlán

Az Oroszlán tehetséges szervező, különösen olyan területeken, ahol tudja, elismerésre, megbecsülésre tehet szert, hiszen imádja a reflektorfényt. De amennyire erősíti őt ez a fajta versenyszellem, annyira vissza is húzza, mert képes bármit megtenni azért, hogy ő legyen a nyertes, ami miatt átgázolhat másokon. Nincs egyébként ez szándékában, ugyanis jószívű és nagylelkű, csak sajnos a versenyszellem képes elhomályosítani a látását. Már ha Mihály hagyja neki, ő ugyanis a kommunikáció arkangyala, és egy „magasabb” tudás művelője, aki segít olyan inspirációt mutatni az útkeresőknek, amely közben önmagukat is felfedezhetik.

Szűz

Elismerten szorgalmas és odafigyelő csillagjegy a Szűz, ad a részletekre. Szereti megvizsgálni a lehetőségeket, mielőtt valamire rábólint, ami miatt mindenki hasznos, igényes, megbízható jellemnek tartja, már ha nem éppen annyira félénk és szerény, hogy a háttérbe húzódva próbálja kivonni magát a dolgok alól – ugyanis, ha egy szituációban bizonytalan, ez is könnyen előfordulhat. Rafael őrangyalnál azonban jó kezekben van, ugyanis általa olyan ésszerű gondolkodásmód kerülhet a jegy birtokába, amellyel a bizonytalanságát messzire száműzheti.

Mérleg

Ahogyan a nevéből is kitűnik, a Mérleg igyekszik mindig mérlegelni a dolgokat, mert szerinte ez a kulcsa a test, a lélek és a szellem harmóniájának. A jegy szülötte egyébként született diplomata, amiben nem csak megfontoltsága, de logikája is szerepet játszik. Ő maga a megtestesült kifinomultság és báj, de pont amiatt, hogy igyekszik mindenkivel így viselkedni, nem mindig sikerül pártatlannak maradnia. A Mérlegnek kitűnő érzéke van a kommunikációhoz, de az efféle szituációkban, mintha cserben hagyná a nyelve. Hagiel arkangyal azonban megmutatja neki az irányt, hogy ismét rátaláljon a hangjára.

Skorpió

Erőteljes és intenzív személyiség, aki ragaszkodik ahhoz, ami az övé, nem hajlandó semmit harc nélkül feladni. Ha azonban elveszíti az érdeklődését, az hamar nyilvánvalóvá válik, ugyanis látványosan nem vesz tudomást az adott emberről, élethelyzetről. A Skorpió hűséges és felelősséget érez mások iránt, de emiatt előbukkanhat féltékeny és birtokló természete, ami miatt megszállottá, sőt, rosszabb esetben akár pusztítóvá is válhat. Mindez nem véletlen, hiszen két olyan erős arkangyal is uralkodik a csillagjegye felett, mint Azrael a rejtett dolgok arkangyala, illetve Camael, az indulatok és impulzivitás megtestesítője. Kettejük szövetsége azonban segíthet a Skorpiót ismét a helyes irányba terelni.

Nyilas

A Nyilas folyton a valóság és a spiritualitás határán mozog, olyan erős intuícióval rendelkezik, amilyennel egyik csillagjegy sem. Kreatív szellem, aki csodás ötleteit másokkal is szívesen megosztja, de csak akkor hajlandó bármelyikbe is belevágni, ha azt a saját szájíze szerint, korlátoktól mentesen csinálhatja. Nagylelkű és lelkes, de buzgósága könnyen nagyképűségbe és tapintatlanságba torkollhat.  A Nyilast Zadkiel arkangyal őrzi, aki a Jupiter bolygó uralkodója, így ő a felelős azért, hogy a csillagjegy lelkileg kiteljesedhessen, illetve azért is, hogy mindig vissza tudjon térni optimista és kalandos természetéhez.

Bak

A Bak számára fontos a társadalmi elfogadottság, keményen dolgozik azért, hogy elérje a céljait, és hogy a szerinte megfelelő pozíciót töltse be a saját kis világában. Nem veti meg a kemény munkát és nem riad meg az akadályoktól sem, ha egyszer elhatározott valamit, tervét akár tűzön-vízen keresztül is, de véghez viszi. Akaratereje csodálatra méltó, nem vesztegeti sem az idejét, sem az erőforrásait haszontalan dolgokra. Ebben a Neptunusz bolygót őrző Asariel arkangyalnak is szerepe van (ő a felelősségvállalás arkangyala), aki segíti a Bak elszántságát, de egyúttal ő az, aki azt is megmutatja neki, hogy a család és a barátok legalább annyira fontosak, mint a világban betöltött helye.

Vízöntő

Független, humanitárius, aki az egész emberiség sorsát szeretné a vállán cipelni, de rendre belekeveredik olyan kicsinyes problémákba, amelyek visszavetik tettrekészségét. Nyitott és együttérző, de a konfliktuskeresés sem áll tőle távol, amely sajátos világképéből és az őszinteségéből ered. A Vízöntőnek nincs egyébként könnyű dolga, mert két teljesen különböző arkangyal is őrködik felette, Uriel az idealizmusáért, Cassiel a humanitárius szemléletéért felel – mindkettő annyira erős, világszintű impulzus, amivel nem egyszerű együtt élni, ennek ellenére a Vízöntő ügyesen lavírozik közöttük.

Halak

A Halak ösztönlény a szó legjobb értelmében, ugyanis az érzései határozzák meg, nem hagyja, hogy a logika felülbírálja a tetteit. Csak azt teszi, amit a szíve súg. Hajlamos az idealizmusra, és jó adag romantikus hajlama is van, a szerelem és a szeretet jegyében akár képes magát is háttérbe szorítani, sőt, az önfeláldozás sem áll messze tőle. Nagylelkű és megértő, de érzékeny természete szeszélyessé és ingerlékennyé teheti. Asariel és Zadkiel együtt őrzik a Halak lelki békéjét, míg előbbi a művészi vénáját erősíti, utóbbi az érzelmeit igyekszik kordában tartani, nehogy túlzottan elragadják. De a két angyal abban is segít a Halaknak, hogy önmagától találjon rá a lelki fejlődésének útjára.

A Nők Lapja Ezotéria 2016/4. számában bővebben olvashattok az őrangyalok szerepéről az életünkben. A magazint július 19-től keressétek az újságárusoknál!

Szöveg: D. A.

Forrás: bodysoulmind.net

Fotó: Thinkstock