Vajon mi vár a következő tíz évben Európára? A világ menekültjeinek továbbra is a célpontjává válik? A Mars, a Szaturnusz és az Uránusz mozgását figyelve próbálunk bepillantani a kontinens horoszkópjába és jövőjébe. Izing Klára asztrológus tavaly novemberi cikke a Nők Lapjából.

A bolygók mozgását figyelembe véve az elkövetkezendő esztendőkben Európa óriási változásokon mehet keresztül. Nagyon közel kerülhetünk ahhoz, hogy a közös európai álom semmivé váljon.

europa

A MARS ÉVÉBEN

Dr. Janák Lajos, a Baktay Ervin Asztrológiai Egyesület elnöke és a Nők Lapja Ezotéria állandó szerzője szerint a következő két év minden eddiginél feszültebb lehet. Ennek fő oka, hogy a 2016-os évet az agresszív Mars uralja, amelynek hatására nagyobb lehet az elégedetlenség, aminek az emberek hangot is adhatnak. A jövő évben inthetünk búcsút annak a 36 éves ciklusnak, amelyet a háború istene, a Mars tartott a hatalmában. 2017-től a Nap lesz a domináns 36 éven keresztül, amely többek között arról szól, hogyan erősödnek meg egyes országokban a kormányok. Korábban 1765-től 1800-ig uralkodott a Nap, éppen a francia forradalom idején.

A VÁLSÁGBÓL KIVEZETŐ ÚT

A csillagok állása alapján 2019 májusáig Európa nagyon nehéz időszakot élhet át. A mindent felforgató, forradalmár Uránusz kaotikus helyzetet teremthet, amely az Unió országait egyik válságból a másikba taszíthatja. Felmerülhet a kérdés: vajon az európai országok el fognak szegényedni? A válasz annak ellenére nem, hogy az adóssággal terhelt államok megmentéséért nagyon nagy árat fogunk fizetni. Valószínűleg magasabbak lesznek az adók, jelentősebb áremelésekkel is számolni kell, illetve egyre nagyobb lehet az infláció is.

Az Uránusz állatövi jegyváltásának hatására 2019 májusában új időszámítás veheti kezdetét, amikor a Vízöntő jegyében született Európa rálép a válságból kivezető útra. Mivel a következő esztendőre a Mars dupla erővel nehezedhet, elmondható, hogy nemcsak Afrikában, hanem Európában is kialakulhatnak konfliktusok. Annak ellenére, hogy Európa liberális, haladó szellemű Vízöntőként humanitárius szerepet játszik a világban, mégis csak konzervatív lehet ebben a kérdésben. Hiszen a kontinens horoszkópjában a hagyományokat tisztelő Bak jegye a hangsúlyos. Az igazán mély, menekültek miatti válság 2018-ban robbanhat ki, a szorítás 2020 körül enyhülhet, mindenki a békességet, a nyugalmat tartja szem előtt, és ennek megfelelően cselekedhet.

NÉMETORSZÁG EREJE

Európa horoszkópja arról is árulkodik, hogy a Mérleg jegyű Németország mély válságba kerülhet, amelyből megerősödve kászálódhat ki, és húzhatja ki a kontinenst a kátyúból. Németország nyakába sok probléma szakadhat, többek között nyugtalansággal, felháborodással, korrupcióval, igazságtalansággal találhatják szembe magukat az ott élők, amelyeket éppen azok az emberek válthatnak ki, akik a saját hazájukból német földre menekültek. Ez a krízis 2017-től 2020-ig tarthat, amelyet a Jupiter, a szerencse bolygójának állatövi helyzetével képesek lesznek kezelni.

A cikk eredetileg a 2015/47. Nők Lapjában jelent meg.

Szöveg: Izing Klára

Illusztráció: Thinkstock