A hatodik érzék nem adottság, hanem egy mindenkiben ott rejlő lehetőség, amit kis odafigyeléssel egészen magas szintre lehet fejleszteni – ehhez adunk tippeket.

nő-mező-szabadság

Ösztönből cselekedve

Néha a legfontosabb a tudatos cselekvés helyett spontánnak lenni. Ha az életetek minden egyes apró mozzanatát eltervezitek, és a megérzéseket figyelmen kívül hagyjátok, tulajdonképpen teljesen elfojtotok magatokban minden intuícióra való hajlamot. Amit tudtok, azt engedjétek megtörténni, meglátjátok, így a görcsös megfelelési kényszer is alábbhagy kicsit.

A belső hangra hallgatva

Meditatív állapotban az érzékek sokkal jobban kiéleződnek, a belső hang is erősebbé válik, így ez is egy módja a hatodik érzék fejlesztésének. Ha becsukjátok a szemeteket, az illatokra és hangokra koncentrálva sokkal intenzívebben érzékelhetitek a környezetet, amitől a megérzések is jobban felerősödnek.

Emlékek őre

Amikor az ember egy gyors párbeszédben van, teljesen kizárja a külvilágot, pedig onnan is rengeteget lehet tanulni. Emlékezzetek vissza egy-egy szituációra, de a fókuszt ne a személyre, hanem magatokra és a környezetre helyezzétek és nézzétek meg, mi minden történt, mialatt a másikat hallgattátok. Ezek az információk beépülnek a tudatalattiba és a későbbiekben sugalmazhatnak bizonyos érzéseket.

Jelez a test

A test egyértelműen megmutatja, hogy milyen szituációban érzi jól magát, ezekre a jelekre is érdemes figyelni. Ha a történtekre gondolva – legyen ez egy randevú vagy akár egy üzleti találkozó – jól eső izgalom tölt el benneteket és várjátok a folytatást, akkor az valószínűleg jól fog alakulni a továbbiakban is. Ellenben, ha összerándul a gyomrotok, akkor az valószínűleg nem éppen a várt befejezéssel zárul majd. Ez is egyfajta intuíció, amit nem szabadna figyelmen kívül hagyni.

Álmok mezején

A tudatalatti álmokkal üzen egy-egy meghatározó élethelyzetben, de csak akkor válnak ezek az intuitív gondolatfoszlányok a hasznotokra, ha megfejtetitek őket. Ehhez érdemes álomnaplót vezetni, hogy vissza tudjátok olvasni a korábbi álmokat, másrészt egy külső szemlélőt sem árt bevonni a dologba, mert sokszor az ő elfogulatlanságuk új szemszögbe helyezi az adott élethelyzetet.

A Nők Lapja Ezotéria 2016/3. számában történelmi és mai példákon keresztül olvashattok bővebben a hatodik érzékről. A magazin május 24-én jelenik meg.

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock