A boldog élet titkát mindenki másban fedezi fel, de vannak bizonyos alapvető dolgok, melyek hozzásegíthetnek benneteket az örömtelibb mindennapokhoz.

A múlt elengedése

Tudatosan kerüljétek a múlton való őrlődést! Ha eszetekbe jutna a „jaj, miért mondtam azt?”, „miért nem csináltam úgy?”, „miért hagytam ott azt az állást?”, „miért váltam el?”, „miért nem váltam el?” és hasonlók, azonnal figyelmeztessétek magatokat: ezek már lejátszott lemezek, megtörténtek, nem lehet változtatni rajtuk. És valószínűleg megvolt az oka annak, hogy úgy történtek, ahogy, hiszen a karma általában jobban tudja, mi szolgál fejlődésetekre, mint ti magatok.

Csak pozitívan!

Ugyanígy, kerüljétek tudatosan a „mi lesz, ha…” kezdetű, negatív végű mondatokat! Ehelyett inkább vizualizáljatok pozitív, örömteli jövőképeket – vagy ha ehhez nincs kedvetek, azt is megtehetitek, hogy nem vizualizáltok semmit. Inkább tudatosítsátok magatokban: „bárhogy is fog történni a jövőben, bármi is történik velem, állok elébe, mert tudom, hogy az a fejlődésemet, épülésemet fogja szolgálni…”

Derű mindenek felett

A harmadik pedig: ha sikerült valami, fogadjátok derűsen, és ne gondoljatok rá, hogy elveszíthetitek. Igen, elveszíthetitek, hiszen a földi életben semmi sem örök, de nagyobb baj, ha a szorongás miatt a boldogságotokat veszítitek el. Végezetül pedig írjátok fel magatoknak jól látható helyre a holland író, Guus Kuijer mondását: „… tudod, mivel kezdődik a boldogság? Azzal, hogy megtanulsz nem félni!”

 

Szöveg: Magyar Diána

Fotó: Thinkstock