Húzd ki a szívedből a tüskéket, és tanulj meg megbocsátani!

Megbocsátani sokszor egyáltalán nem könnyű, de mindig nagyon hasznos, ugyanis saját magaddal teszel jót. A régi sérelmek, a harag mind akadályozzák a boldogságodat, ezért jobb, ha elengeded ezeket!

34 tuskes sziv

Már a Bibliában találkozunk azzal a megrendítő jelenettel, amikor a haragosok – miután éveken át háborúztak egymással – könnyek közt átölelik egymást, és megbocsátanak minden sérelmet. Jákobról és Ézsauról, az ikertestvérekről van szó, akik addig mindenféle módon próbáltak „keresztbe tenni” a másiknak: Jákob csellel elorozta bátyjától az elsőszülöttnek járó atyai áldást, Ézsau pedig hadsereggel támadt öccsére. Mégis sikerül szívből elfelejteni az egymásnak okozott sok fájdalmat, és ettől mindkettejüknek megkönnyebbül a szíve.

A megbocsátás erénye azonban az Újszövetségben emelkedik kozmikus magasságba. Jézusnál egyenes a világmegváltás fő eszköze lesz, amikor a kereszten haldokló Megváltó nemcsak megbocsát kínzóinak, de utolsó erejével égi Atyját is erre kéri: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, hogy mit cselekednek.” (Lukács, 23.34.)

„Hétszer? Nem, hetvenszer hétszer!”

A kereszténységben a megbocsátás az erények királynője, a legszebb, legszentebb gesztus, amit mások felé tehetünk.

Ha szívesen elolvasnád cikkünk folytatását, lapozd fel a Nők Lapja Ezotéria 2016/2. számát!

Szöveg: Magyar Diána

Fotó: Thinkstock