Ezekkel a gyakorlatokkal erősítheted az önbizalmad!

Az önbizalom elengedhetetlen a boldog és teljes élethez, hiszen, ha nem vagyunk rendben önmagunkkal, a világgal sem leszünk. De vajon mit tehetünk azért, hogy helyre állítsuk kapcsolatunkat önmagunkkal.

30 bekeben magunkkal

  • Soha ne hasonlítsd magad másokhoz! Csalóka az, ha valaki más szebbnek, jobbnak, okosabbnak vagy bármilyen szemszögből előnyösebbnek tűnik: még az is lehet, hogy ő pont ellenkezőleg látja… Fogadd el, hogy az az ő karmája, élete, viszont neked a saját utadat kell járnod, azzal a saját „úticsomaggal”, amelyet kaptál a sorstól, illetve a génjeidtől.
  • Ne szidd magadat, még gondolatban sem! Persze tréfásan vagy múló bosszúságból előfordul, hogy az ember például leejt valamit, és azt mondja: de ügyetlen vagyok! De ha valaki ennél komolyabban és állandóan negatív megerősítéseket programoz magába, ezzel módszeresen leépíti az önbecsülését. Inkább pozitív mondatokkal, dicséretekkel erősítsd az énképedet, hibáid helyett az erényeidre koncentrálva!
  • Ereszd szélnek a bűntudatot, önmarcangolást régebben elkövetett, vélt vagy valós botlásaink, hibás lépések miatt! Változtatni már úgysem lehet azokon: fogadd el, hogy az is része volt a karmádnak, amely a fejlődésedet szolgálta, akkor is, ha most még nem érted, miért és hogyan.
  • Tiszteld meg magadat azzal, hogy ápolod a testedet, figyelsz a megjelenésedre, beszédedre, műveled és képzed a szellemedet! És persze fordíts gondot a megfelelő mennyiségű pihenésre, kikapcsolódásra is: ez is hozzájárul az egészséges énképhez.
  • És végül egy tükrös gyakorlat: állj a tükör elé! Gondolj vissza az életed egy nagy sikerélményére, amikor úgy érezted, elégedett vagyunk önmagaddal! Éld át újra, amit akkor éreztél, majd nyújtsd ki a kezed a tükör felé, és magadban érezd át a következőket, melyeket akár szavakba öntve, hangosan is kimondhatsz: „Egyedi és megismételhetetlen vagyok, nincs senki más az univerzumban olyan, mint én. Tisztában vagyok az értékeimmel, elfogadom magamat olyannak, amilyen vagyok. Bízom magamban, és hiszek benne, hogy életem során még sok szép, hasznos dologgal szolgálok másoknak és magamnak, még sok kellemes élményben, boldog pillanatban lesz részem…

Ha bővebben szeretnél olvasni az önbizalom erejéről, keresd cikkünket a Nők Lapja Ezotéria 2016/2. számában!

Szöveg: Magyar Diána

Fotó: Thinkstock