A kínaiak már időszámításunk előtt ezer évvel használtak a sorselemzéshez egy különleges módszert. Ismerkedj meg most te is a kínai tenyérjóslással! Érdemes, hiszen megmutatja erősségeinket, gyengeségeinket és a fejlődési irányokat is.

76 tenyerjos

Ji King a tenyérben

Míg a nyugat-európai jóslásnál a tenyérben található dombokat és völgyeket az asztrológiában használt különböző bolygókról nevezték el, addig a kínai tenyérjóslásban ezeket palotáknak vagy területeknek hívják. A tenyér területeit pedig a Ji King, azaz a Változások könyve nyolc trigramjának (alapelemének) megfelelően osztották fel. A Ji King az emberiség által ismert egyik legrégebbi kínai jóslási rendszer, amely úgy tartja, hogy a világot ellentétpárok alkotják, mint amilyen a nappal és az éjszaka, a jó és a rossz, a szerencse és a balszerencse. Az ellentétpár a jing és a jang, amelyek – ha az ember lelkében, testében és szellemében harmónia van – tökéletesen kiegészítik egymást. A tenyérben a folyamatos vonalak jelentik a jang energiát, míg a megszakadók a jint. A tenyérelemzésnél a Ji King alapját jelentő trigramokat, vagyis a három vonallal körbevett nyolc területet veszik figyelembe. Ezek határozzák meg az energiákat, amelyek erősségeinkért és gyengeségeinkért felelősek.

Paloták az önismeretben

Ha a tenyérben található paloták (területek) túlságosan kiemelkednek, akkor ez túl sok jang energiára utal. Ha mélyedést látunk, vagy észre sem vehető ez a terület, akkor a jin energiák vannak túlsúlyban. Ha a terület jól fejlett, akkor a kétféle energia egyensúlyban van. Vegye szemügyre a tenyerét, keresse meg benne rajzaink segítségével a Ji King-trigramokat, és olvassa el a terület jellemzését, ez segít önmaga jobb megismerésében!

A 8 palotáért lapozd fel a Nők Lapja Ezotéria idei 1. számát a 76. oldalon!

Fotó: Thinkstock