„A jót és a rosszat is meg akarom élni” – Asztrobeszélgetés Varga Izabellával

Ahogy múlik az idő, Varga Izabella egyre jobban hasonlít a Barátok közt tévésorozatban általa megformált Balogh Nórához, és ebben még a csillagok is támogatják.

Varga Izabella

– A születési horoszkópod alapján furcsa kettősség lehet rád a jellemző. A közönség úgy gondolhatja, higgadt, megfontolt, kissé komor ember vagy. Miközben a Kos Nap-jegyed és a Nyilas aszcendensed arról árulkodik, hogy bohém, naiv, gyorsan hevülő, bolondos nő vagy.

– Ez pontosan így van. Igazából a tüzes temperamentum, a szenvedélyesség, a harcosság, a lelkesedés jellemző rám. Ehhez képest a sorozatbéli karakterem, Balogh Nóra, akit 17 éve „ismernek” a tévénézők, két lábbal a realitások talaján álló, mindig nyugodt, alapos ember, aki nem tűri az ellentmondást, az érzelmeit fél kimutatni. Ez a karakter nagyon távol állt tőlem, de épp ez volt benne a kihívás, és meg is óv engem, hiszen egyfajta „jelmezként” a mai napig „elbújhatok” mögötte. A nézők ugyanis elvárják, hogy a való életben olyan legyek, mint a sorozat ügyvédnője. Amikor Varga Izaként találkoznak velem, mindenki elcsodálkozik: jééé, milyen vicces, szórakoztató, mennyit nevet, és mosolyog! Ha jobban magamba nézek, akkor azért el kell ismernem, hogy az évek során sokat közeledtünk egymáshoz: Nóra egyre többet vállal fel önmagából, én viszont megtanultam, hogy néha nem árt az eszünkre hallgatni, kicsit szigorúbb és következetesebb lettem.

– A születési horoszkópod alapján nem esik nehezedre ez a fajta viselkedés.

– Az életem több komolyságot, megfontoltságot igényel. Ahogy a gyermekeim nőnek, úgy kell egyre fajsúlyosabb döntéseket hoznom, amiben általában magamra vagyok utalva. Ugyanis a férjem szabadúszó rendező, aki a színházi évadban a Nemzeti Színháztól kezdve, Nyíregyházán át Csíkszeredáig különböző vidéki színházakban és külföldön is rengeteget dolgozik. Ennek hatására a felelősség túlnyomó része az én vállamon van. Amit nekem meg kellett tanulni, az a következetesség és a szigor, mert az énemtől távol állnak ezek a tulajdonságok. Én legszívesebben csak szeretgetném, dédelgetném a lányaimat, de rá kellett jönnöm, hogy sajnos nem lehet: egy kiskamasz és egy nagykamasz mellett fel kell kötnöm a gatyamadzagot.

– Ezek szerint szigorú anya vagy?

– Muszáj annak lenni, nincs más választásom. Ha őszinte akarok lenni, ez a legnagyobb teher az életemben. Gyermekkoromban azt hittem, nagykorúként sokkal több szabadságom lesz, és álmomban sem gondoltam, hogy majd mások mércéje szerint kell élnem. És a gyerekeimet is bele kell majd préselnem a mai világ meglehetősen szűk és egyáltalán nem gyerekbarát elvárásaiba.

– A horoszkópod szerint csodálatos gyermekkorod lehetett.

– Imádtam gyerek lenni. Mindenki a tenyerén hordozott, mert én voltam az egyetlen kislány a családban. Még a tágabb rokonságban is csak fiúk születtek. Ezért aztán mindenki úgy foglalkozott velem, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva: óriási szeretetben, figyelemben, törődésben volt részem. Talán ennek köszönhetem, hogy felnőttként jóban vagyok önmagammal, és semmi megerőltetőt nem kell tennem azért, hogy figyeljenek rám.

A Barátok közt sztárjáról még több érdekes információt tudhattok meg a Nők Lapja Ezotéria 2015/6. számából!

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Archívum