Ki ne vágyna rá, hogy ne kelljen többé aggódnia az anyagiak miatt?! Már az ókorban is sokan folyamodtak a rítusmágia segítségéhez, hogy pénzt, bőséget vonzzanak be életükbe. Ezek az ősi technikák ma is működhetnek, ám a varázslatok elvégzése mellett nekünk is tennünk kell mindezért.

ezotema_osiritus

A mágia nagyon nem arról szól, hogy elvégzünk egy rítust, utána pedig várjuk, hogy a sült galamb a szánkba repüljön. Pedig sokan azt hiszik, a sikerhez elég annyi, hogy gyertyát, füstölőt gyújtunk, elmormolunk pár mantrát, majd nincs más dolgunk, mint várni a hatást.

Aki így gondolkodik, annak gyakran csalódnia kell. Így könnyen azt a következtetést fogja leszűrni, hogy maga a mágia nem működik – pedig az ilyen esetekben abszolút nem a mágia tehet a dologról. Ezért, mielőtt kipróbálnánk az alábbi kis varázslatokat, egy jó tanács: ne várjunk tőlük azonnali, automatikus eredményt! Ne görcsöljünk, engedjük, hogy a varázslatok hatása lassan formálja át életünket, ne sürgessünk semmit – ahhoz ugyanis, hogy siker koronázza erőfeszítéseinket, a mágiának tudatunkat, gondolkodásmódunkat is át kell itatnia.

Hogy állunk az anyagiakkal?

A mágia alapja, hogy szimbólumokat használ, általában tárgyak, színek, számok, napszakok vagy épp fémek, drágakövek formájában. Az analógia törvénye alapján, mindig fontos tudnunk, milyen jelképek tartoznak az adott témakörhöz, amelyben varázslatot szeretnénk elvégezni. A pénz, a bőség, a gazdagság hagyományos szimbólumai a rítusmágiában a következők: az ezüst, a telihold, a hétfői nap, a tálak, edények, serlegek, a 7-es szám és a zöld szín. Csakráink közül a gyökércsakra felelős azért, hogy mennyire értünk a pénzhez, tudunk-e vele bánni, így életünk során milyen lesz az anyagi helyzetünk.

Az utóbbi miatt a legegyszerűbb pénzvarázslat a gyökércsakránk erősítésén alapul. Ehhez üljünk le a földre, vagy egy lapos párnára törökülésben, vagy a jógából ismert lótuszpózban! Vegyünk mély lélegzetet, és miközben kifújjuk, képzeljük el, ahogy gerincoszlopunk tövében (a kereszt-, illetve farokcsontnál) egy mélyvörös fénygömb kezd ragyogni, majd a vöröses vibrálás felfelé kúszik belőle a gerincünk mentén. Ezzel aktiválhatjuk gyökércsakránkat, és közben mondhatjuk magunkban: „gyökércsakrám erős, tiszta fénnyel világít, és bevonzza életembe a sikert, jólétet, szerencsét, anyagi javakat…”

Végül elképzelhetjük, hogy a gerincünkön felszálló vörös sugár a kinyújtott kezünkbe távozik, melyben tartsunk egy vörös színű drágakövet (a legjobb a rubin, a jáspis és a gránát)! Ezt a követ talizmánként hordjuk magunkkal akár egy vöröses zsákocskában, és valahányszor eszünkbe jut, hogy nálunk van, érezzük át újra, hogy gyökércsakránk növekvő ereje nyomán az anyagiak terén egyre sikeresebbek leszünk.

Még több tippről olvashattok a Nők Lapja Ezotéria (2015/5.) 36-37. oldalán.

Szöveg: Magyar Diána

Illusztráció: Thinkstock