„Megtanultam figyelni a belső hangomra…” – Interjú Rubint Rékával

Rubint Réka az egyik legérzékenyebb állatövi jegy, a Rák szülötte, akinek a horoszkópja nemcsak arról árulkodik, hogy minden gondolata a családja és a férje körül forog. Hanem arról is, elérkezett az ideje annak, hogy a spiritualitás útjára lépjen.

Rubint Réka

Rubint Rékáról, a magyar fitnesz egyik legnépszerűbb képviselőjéről többnyire azt hiszik, élete a jól kidolgozott testről, pontosabban a külsőről és a külsőségekről szól. Amin nincs is mit csodálkozni, hiszen az alakreformtornájának a célja, hogyan hozzuk magunkat fizikailag a legjobb formába. Ám ha a csillagok állását megnézzük a horoszkópjában, sok mást is láthatunk.

Az életem már jó ideje nem csak a tornáról szól. Olyan lelki és szellemi változás zajlik bennem, aminek a hatására másként szemlélem a világot. Mást tartok fontosnak, mint tíz évvel ezelőtt. A torna mára inkább eszköz lett ahhoz, hogy a spirituális tapasztalataimat minél szélesebb rétegnek át tudjam adni. Ily módon is segíteni kívánok az embereknek, hogy mindenki megtalálja a belső békéjéhez vezető utat és ezáltal önmagát.

Mi volt az első lépés, ami a spiritualitás útjára terelt?

A légzésterápia, amelyre azért kezdtem el járni, hogy az életutam során felmerülő problémáimat megoldjam, és nem azért, hogy ezotériával foglalkozzak.

Milyen problémával küszködtél?

Jászberényből, egyszerű családból származom, és amikor megismerkedtem Norbival, nem könnyen tudtam feldolgozni az ismertséget. Soha nem vágytam a címlapokra, arra, hogy ismert ember legyek. Ezt a helyzetet nehezen tudtam kezelni, ez volt az oka annak, hogy felkerestem egy légzésterapeutát. Segítségével nemcsak fel tudtam dolgozni a velem történt eseményeket, hanem még a múltbéli, tudatalattimban megbúvó emlékek is felszínre kerültek, és megoldottuk őket. Nyitottabbá váltam, ezzel pedig tudattalanul nagy lépést tettem a spiritualitás felé. Nem utolsósorban ennek a légzésterápiának köszönhetem a prána, vagyis az életenergiám növekedését. Az edzéseimnek már nemcsak az a célja, hogyan szabaduljunk meg az esetleges súlyfeleslegtől, hanem, hogy a mozgás örömén és az azt követő motivációs beszédeimen keresztül megmutassam a testi-lelki békéhez vezető utat. Nincsenek rá szavak, mennyire hálás vagyok a sorsnak, hogy ezt az utat jelölte ki számomra, amikor látom, hogy egyesek milyen lelki-szellemi átalakuláson mennek keresztül.

Hogyan zajlik a terápia?

Amellett, hogy megtanuljuk, hogyan áramolhat a levegő akadálytalanul a testben, azzal is foglalkozunk, hogyan tisztuljon ki a tudat, az idegrendszer a légzéstechnika segítségével. És ami a legfontosabb, sikerült elsajátítani, hogy a velem történt különböző eseményeket más szemszögből nézzem. Azt már korábban is tudtam, hogy minden okkal történik. De most vált lehetségessé a velem megesett dolgokat úgy szemlélni, hogy a mozzanat mögé lássak, és megkapjam a miértekre a választ.

Vagyis e légzéstechnikának köszönhetően rájöttél arra, hogy az életben adódó nehézségek is az épülésedet szolgálják?

Igen. Az elmúlt két-három évben kezdődtek bennem az átalakulások. Ekkor változott meg az életről a filozófiám is. Azt vallom, hogy minden úgy jó, ahogyan van. Elfogadom a jót és a rosszat is, mert a sors megtanított arra, hogy minden okkal történik, minden értünk van, és minden élethelyzet, adott probléma a lelki fejlődésünket szolgálja.

Az interjú befejezéséhez lapozzátok fel a Nők Lapja Ezotéria 2015/5. számát a 14. oldalon!

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Smag