Ősi ezoterikus hagyományok és boldogulás a modern piacgazdaságban vállalkozóként? Sokan azt hiszik, ez két külön világ, amelyeknek nem sok közük van egymáshoz, holott egyre több cégvezető fedezi fel magának a spirituális módszereket, és alkalmazza is az üzleti életben – sikeresen.

ezoteria_es_vallalkozas

Az ezotériának és a vállalkozásnak igenis van köze egymáshoz! Ezt már az is jelképezi, hogy az ókori mitológiákban külön istensége volt az üzleti ügyeknek. A görögök szerint például a furfangos Hermész a hozzá fohászkodó kereskedőknek sikeres üzletkötést, busás hasznot biztosít. Indiában ma is szokás cégalapításkor az elefántfejű Ganésa istennek áldozni, hogy szerencsével, bőséggel lássa el az induló vállalkozást. Ez is azt mutatja, hogy az emberek régóta tudják: a gyakorlati élet és a szellemi szféra valahol összekapcsolódik. Ha ugyanis a külvilágban – a társadalomban, gazdaságban – valaki sikeres akar lenni, annak először is belül kell rendben lennie. Csakis jó önismerettel rendelkező, önmagával és a világgal harmóniában élő ember képes megvalósítani álmait a tettek síkján: az üzleti siker is tehát, mint minden más, elsősorban fejben dől el.

„Jár nekem a siker!”

Ezt mai magyar vállalkozók is megerősítik. A 43 éves Judit, egy biotermékeket forgalmazó cég tulajdonosa is annak köszönheti vállalkozása fellendülését, hogy mint mondja, „rendet tett önmagában”. „Egy válás után frusztrált, hajszolt idegroncs voltam, a cég ügyeibe temetkeztem – meséli az üzletasszony.

A cikk folytatását keressétek a Nők Lapja Ezotéria 39. oldalán!

Szöveg: Magyar Diána

Kép: Thinkstock