Neked melyik a kedvenc virágod a csillagjegyed alapján?

Ha figyeltek egy picit, észrevehetitek, hogy vannak olyan virágok, amelyek szeretnek bennünket, és a kezünk alatt csodálatosan fejlődnek. És vannak olyanok, amelyekkel hiába törődünk, mégis elhervadnak.

Kos: Imádja a rózsát, és levehetjük őt a lábáról, ha például a jeles alkalmakkor hatalmas, csodálatos, illatos rózsacsokorral ajándékozzuk meg. Különösen a piros rózsa  ejti rabul. Egyébként szeret a kertben tevékenykedni, élvezi a természet szépségét, amely időről időre elvarázsolja.

Bika: Az orgona a kedvenc virága. Annyira kedveli ezt a feltűnően illatos virágot, hogy nemcsak a kertjében, hanem ha a városban lakik, akkor az erkélyén is megtalálható. Az orgona illata felélénkíti a jegy szülöttét, és egészen újfajta életörömmel ajándékozza meg.

Ikrek: Szereti a magnóliát. Így aztán, ha van kertje, akkor mindent megtehet azért, hogy a  növény jól érezze magát, és csodálatosan fejlődjön. Nagyon kedveli azokat a fehér színű  virágokat, amelyeknek diszkrét az illata. A magnóliáról úgy tartják, hogy nagyon izgalmas virág. Éppen olyan, mint az Ikrek…

Rák: Imádja a meghitt lugasokat, ahol szeret üldögélni, beszélgetni, elmélkedni, energiával  feltöltődni. De nagyon kedveli a vadrózsát, és főleg az ebből készült lugast, amelynek nemcsak a  látványa, hanem az illata is elvarázsolhatja.

Oroszlán: Az állatöv királya általában a feltűnő nyári virágokat kedveli, amelyek  rendkívül  sokféle színben pompáznak. Ezek szinte új erővel töltik fel, éppen úgy, ahogyan a jegyet az  uralkodó bolygója, a Nap. Ezek a nyári virágok ugyanolyan fenségesek, mint maga az Oroszlán.

Szűz: A keményfejű Szűz lelkéhez a leginkább a pipacs áll közel. A pipacs teljes pompájában ugyanolyan sugárzó a búzamezőn, mint a Szűz jegyében született ember egy közösségben. De a  Szűz szereti a kaktuszt is, mert az soha nem hervad el…

Mérleg: A Mérleg az elegáns virágokat kedveli, mint amilyen az orchidea, amely  nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a nappaliban varázslatos hangulatot teremtsen. A Mérleg szívéhez azért áll közel ez a virág, mert arra emlékezteti, hogy ő is ugyanolyan egzotikusnak számít az állatövben, mint az orchidea a virágok között.

Skorpió: Nagyon szívesen tölti szabadidejét kertészkedve. Nincs igazán olyan virág, amelyik közel állna hozzá, amelyet nagyon szeretne. Tetszik neki minden, ami a kertben megtalálható,  és ami nem emlékezteti őt az elmúlásra, az egyenesen boldoggá teszi.

Nyilas: Kedveli a liliomot, ami a tisztaság szimbóluma, és amelyet spirituális növényként tartanak számon. Érdekes módon a templomok díszítésére gyakran használt virágról van szó,  amely az elmúlással,  másik dimenzióval kapcsolatos hangulatot közvetít.

Bak: Kedvence lehet a havasi gyopár, illetve szeret mindent, ami a természetben megtalálható. Különösen azok a virágok állnak hozzá közel, amelyek mostoha körülmények  között, például a  hegycsúcsokon is pompáznak. Ezek az erős, strapabíró növények pont olyanok, mint a Bak.

Vízöntő: A kukoricavirág áll szívéhez közel, amely éppen olyan nagy túlélő, mint a Vízöntők.  Igazán szép növény, amely ha jól érzi magát, dekoratív levelei mellé lilás virágokat hozhat.  Éppen így válik ellenállhatatlanná a Vízöntő is. Ez a növény jól bírja a mostoha körülményeket is,  int a sötétet, a dohányfüstöt vagy a port.

Halak: Kedveli a titokzatos tengeri rózsát, amely elsősorban a mediterrán vizekben él, és  amelyet a misztika virágának is neveznek. A tengeri rózsáról úgy tartják, hogy hihetetlenül nagy  erő rejlik benne, hiszen egyesíti magában a föld, a víz és a levegő erejét. Vagyis olyan titokzatos  ereje van,

A cikket megtaláljátok a Nők Lapja Ezotéria 2015/4. lapszámában is.

Fotó: Thinkstock