A Nők Lapja olvasás hónapja alkalmából ismert emberekhez intéztünk egy kérdéssort, hogy mit és hogyan szoktak olvasni. A Farm VIP-ből is ismert zenész, énekes, dalszerző Heatlie Dávidot faggattuk kedvenceiről.

A hétköznapok során mennyi időt szakítasz az olvasásra?
Mindennap olvasok lefekvés előtt, de sokszor napközben is előveszem az adott könyvet, néha még a kádban is. Fontosnak tartom a rendszert az életemben, és az olvasás fontos része ennek. Az olvasás egy olyan program, amiben egyedül veszek részt és általa kizárom a világot magam körül. Ezt szeretem a legjobban mostanában.

Milyen könyveket forgatsz a legszívesebben?
Sok önéletrajzot olvasok és utazós regényeket. Egyik kedvenc írom Walter Isaacson, aki úgy ír a nagyszerű Leonardo da Vinciről, mintha ismerte volna. Azt a könyvet szó szerint nem tudtam letenni. Folyamatosan csak a könyvből idéztem, és egész nap a hatása alatt voltam. A másik nagy kedvencem még Yuval Noah Harari és a Sapiens-könyvek. Általában azt szoktam mondani, ha megkérdezik tőlem, hogy mit ajánlok olvasásra. Zseniális!

Volt olyan mű az életben, ami nagy benyomást tett rád?
Ozzy Osbourne önéletrajzát imádtam, az I am Ozzy (Ozzy vagyok). Ez az egyetlen könyv, amit kétszer is kiolvastam. Vicces, érdekes, izgalmas, szórakoztató és megnyugtatott, amikor annak idején fiatal fejjel olvastam, hogy egyáltalán nem vagyok annyira kattant mint amennyire azt a tanárok vagy édesanyámék mondják… mindig van rosszabb, mindig lesz jobb!

Kiemelt kép: Getty Images