—HIRDETÉS—
A nagy áttörés 1959-ben történt, amikor a szövetkezet vezetői a legjobb hagyományos francia receptek inspirációja nyomán úttörő szerepet vállaltak a lengyel Roquefort gyártásában, mely a Rokpol nevet kapta. A sajtot gyorsan a vállalat zászlóshajójává tették, így 1996-ban a választékot szűkítették a nemes kéksajtra, és egy évvel később a Rokpol új nevet kapott: Lazur, melyet maga a gyártó szövetkezet is felvett.
Ma a Lazur a lengyel kéksajtpiac vezető gyártója, és nemzetközi szinten is elismert márka.
A vállalat folyamatos innovációval és modernizációval biztosítja a legmagasabb minőséget. Az európai szinten is korszerű gyártósor segítségével a Lazur volt az első, amely a szeletelt kék sajtot és a feldolgozott kék sajtot bevezette a lengyel piacra. Termékeit több mint egy tucat uniós országba, valamint azon túlra exportálják. Az integrált élelmiszer-biztonsági szabványok (ISO 22000, BRC) szigorú betartása garantálja a fogyasztók számára a kiváló minőséget.
Az évtizedek során kifejlesztett, eredeti receptek és a vitathatatlan tapasztalat lehetővé tették, hogy a vállalat kiváló minőségű kéksajtokat kínáljon ügyfeleinek. A termékekhez kizárólag a legjobb minőségű lengyel tejet használják, amelyet csak szigorú minőségi követelményeknek megfelelő beszállítók biztosítanak.
A Lazur sajtok jellegzetessége a krémes, vajas íz és a kék, fehér vagy zöld penész harmonikus kombinációja.
A finom, kifinomult íz és aroma több hetes érlelési folyamat eredménye, amely szigorúan ellenőrzött körülmények között zajlik.
Ez a folyamat biztosítja a Lazur sajtok kivételes ízét, aromáját és tápértékét, melyek lehetővé teszik a termékek széleskörű kulináris felhasználását. A Lazur úttörő szerepet játszik a kéksajtok szeletelésében, és egyedülálló módon aktív probiotikus baktériumokkal dúsított penészes sajtokat gyárt.
Széles termékválaszték, karakteres ízvilág
Lazur Blue: Erős és éles íz, jellegzetes aromával és enyhe gomba utóízzel. Krémes, omlós textúrája miatt ideális zöldség-, hús- és tésztaételekhez.

Fotó: Lazur
Lazur Gold: Lágy, tejszerű íz, erős dióaromával és kiváló penészmintázattal. Kiváló hús- és zöldségsalátákhoz, fondü alapjául is. A sajtot LA-5® aktív probiotikus baktériumokkal dúsították, amelyek pozitív hatással vannak az emberi szervezetre.

Fotó: Lazur
Lazur Silver: Puha, krémes sajt, enyhe ízzel és hosszan tartó dió aromával. Hideg ételekhez, finger-food fogásokhoz, salátákhoz vagy öntetekhez ideális. BB-12® probiotikus baktériumokkal is dúsították.

Fotó: Lazur
Lazuretta: A Lazuretta sajtkrémek a Lazur Blue illetve Gold sajtok speciális ízkombinációi fokhagymával, metélőhagymával vagy paprikával. Kiváló forró tésztákhoz, grillezett húsokhoz, zöldségekhez és szószokhoz. Az ízek harmonikusan kiegészítik a hús- és halfogások aromáját.

Fotó: Lazur
Minden Lazur sajt glutén- és laktózmentes, így széles körben fogyasztható, akár vegetáriánus étkezésekhez is. A termékek egyszerű összetételűek, tápanyagban gazdagok, vitaminokkal (A, B₂, B₆, B₁₂, D) és ásványi anyagokkal (foszfor, kalcium) ellátottak.
A Lazur márka nemcsak a lengyel kéksajtok piacán vezető, hanem nemzetközi szinten is elismerést váltott ki a gasztronómia szakemberei és a fogyasztók körében egyaránt. A márka bebizonyította, hogy a kiváló minőségű, kézműves hagyományokon alapuló élelmiszereknek helyük van a modern gasztronómiában. Ha valami igazán különlegesre vágysz, a Lazur sajtjaiban nem fogsz csalódni.
Kiemelt kép: Lazur