A kiváló íz és hagyomány szimbóluma

A Lazur márka több mint hatvan éves tapasztalatot ötvöz a legmagasabb minőségű kéksajtok készítésében, így a kiváló íz és a hagyomány szinonimája. A történet egészen a 1920-as évekig nyúlik vissza, amikor a skalmierzycei tejtermelő szövetkezet megkezdte működését, és kezdetben tej, tejszín, túró és kazein gyártásával foglalkozott.

—HIRDETÉS—

A nagy áttörés 1959-ben történt, amikor a szövetkezet vezetői a legjobb hagyományos francia receptek inspirációja nyomán úttörő szerepet vállaltak a lengyel Roquefort gyártásában, mely a Rokpol nevet kapta. A sajtot gyorsan a vállalat zászlóshajójává tették, így 1996-ban a választékot szűkítették a nemes kéksajtra, és egy évvel később a Rokpol új nevet kapott: Lazur, melyet maga a gyártó szövetkezet is felvett.

Ma a Lazur a lengyel kéksajtpiac vezető gyártója, és nemzetközi szinten is elismert márka.

A vállalat folyamatos innovációval és modernizációval biztosítja a legmagasabb minőséget. Az európai szinten is korszerű gyártósor segítségével a Lazur volt az első, amely a szeletelt kék sajtot és a feldolgozott kék sajtot bevezette a lengyel piacra. Termékeit több mint egy tucat uniós országba, valamint azon túlra exportálják. Az integrált élelmiszer-biztonsági szabványok (ISO 22000, BRC) szigorú betartása garantálja a fogyasztók számára a kiváló minőséget.

Az évtizedek során kifejlesztett, eredeti receptek és a vitathatatlan tapasztalat lehetővé tették, hogy a vállalat kiváló minőségű kéksajtokat kínáljon ügyfeleinek. A termékekhez kizárólag a legjobb minőségű lengyel tejet használják, amelyet csak szigorú minőségi követelményeknek megfelelő beszállítók biztosítanak.

A Lazur sajtok jellegzetessége a krémes, vajas íz és a kék, fehér vagy zöld penész harmonikus kombinációja.

A finom, kifinomult íz és aroma több hetes érlelési folyamat eredménye, amely szigorúan ellenőrzött körülmények között zajlik.

Ez a folyamat biztosítja a Lazur sajtok kivételes ízét, aromáját és tápértékét, melyek lehetővé teszik a termékek széleskörű kulináris felhasználását. A Lazur úttörő szerepet játszik a kéksajtok szeletelésében, és egyedülálló módon aktív probiotikus baktériumokkal dúsított penészes sajtokat gyárt.

Széles termékválaszték, karakteres ízvilág

Lazur Blue: Erős és éles íz, jellegzetes aromával és enyhe gomba utóízzel. Krémes, omlós textúrája miatt ideális zöldség-, hús- és tésztaételekhez.

Fotó: Lazur

Lazur Gold: Lágy, tejszerű íz, erős dióaromával és kiváló penészmintázattal. Kiváló hús- és zöldségsalátákhoz, fondü alapjául is. A sajtot LA-5® aktív probiotikus baktériumokkal dúsították, amelyek pozitív hatással vannak az emberi szervezetre.

Fotó: Lazur

Lazur Silver: Puha, krémes sajt, enyhe ízzel és hosszan tartó dió aromával. Hideg ételekhez, finger-food fogásokhoz, salátákhoz vagy öntetekhez ideális. BB-12® probiotikus baktériumokkal is dúsították.

Fotó: Lazur

Lazuretta: A Lazuretta sajtkrémek a Lazur Blue illetve Gold sajtok speciális ízkombinációi fokhagymával, metélőhagymával vagy paprikával. Kiváló forró tésztákhoz, grillezett húsokhoz, zöldségekhez és szószokhoz. Az ízek harmonikusan kiegészítik a hús- és halfogások aromáját.

Fotó: Lazur

Minden Lazur sajt glutén- és laktózmentes, így széles körben fogyasztható, akár vegetáriánus étkezésekhez is. A termékek egyszerű összetételűek, tápanyagban gazdagok, vitaminokkal (A, B₂, B₆, B₁₂, D) és ásványi anyagokkal (foszfor, kalcium) ellátottak.

A Lazur márka nemcsak a lengyel kéksajtok piacán vezető, hanem nemzetközi szinten is elismerést váltott ki a gasztronómia szakemberei és a fogyasztók körében egyaránt. A márka bebizonyította, hogy a kiváló minőségű, kézműves hagyományokon alapuló élelmiszereknek helyük van a modern gasztronómiában. Ha valami igazán különlegesre vágysz, a Lazur sajtjaiban nem fogsz csalódni.

Kiemelt kép: Lazur

Ajánlott videó