Hétágra süt a nap – élvezzük az árnyékból! (x)

Aprócska erkély, terasz vagy kert – mindegy, hogy mekkora szeletet birtoklunk a természetből, a nyár legjobb dolgai közé tartozik az otthonunk szabadtéri oázisában lazulni, grillezni, élményeket gyűjteni. Kültéren, ahol hétágra süt a nap, az árnyékolásról is gondoskodni kell. Miért fontos árnyékolni és milyen egyedi megoldások kínálkoznak erre? Most kiderül!

A kert, egy zöld balkon, egy nagyobb erkély annyi örömteli pillanatot adhat, amennyit el is vehet, ha nem a megfelelő növényeket, kerti bútorokat választjuk és nem vonulhatunk árnyékba a tűző napsugarak elől. Napellenző, napvitorla, pergola, gombnyomásra kitekerem-betekerem – ahány ház, annyiféle életstílus és árnyékolási megoldás, mi, a Rollstarnál ebben hiszünk!

Napellenző: íme a praktikus kedvenc

35 éve gyártunk egyedi árnyékolókat, ezért biztosan állítjuk, hogy a napellenző kibérelte magának a népszerűségi lista dobogóját. Jó választás egy városi minibalkon és egy impozáns terasz árnyékolására egyaránt, a napellenzőnek nem gond, ha kicsi, ha nagy, ha keskeny vagy szeles: minden kihívásra létezik megfelelő típus! Mivel nincs két egyforma terasz, a Rollstarnál nincs két egyforma napellenző: minden darab egyedi méretben készül. Az egyedi gyártás és a kiváló alapanyok alkalmazása a Rollstar alapfilozófiája, ami szabadságot ad a közös tervezésben is: mi adjuk a tudást, a megrendelő fantáziája pedig szárnyalhat!

A Rollstar meggyőző portfóliót alakított ki az évek során napellenzőkből, és hogy ezt sikeresen tesszük, azt az is bizonyítja, hogy három termékünket Hazai termék címkével gyártjuk. De a legfontosabb, hogy minden napellenzőnkre egy haute couture darabként tekintünk: elkészítjük a méretpontos szerkezetet, rátesszük a ponyvatextíliát – több mint 100-féle UV-stabil, impregnált ponyvából lehet választani –, kérésre felszereljük védőtokkal, ellátjuk automatikával, sőt LED-fény is kerülhet bizonyos napellenzőkbe. Ezek az extrák, például egy tokozott napellenző nem csak a stílusos megjelenése miatt szerehető, de legalább ilyen lényeges, hogy a zárt szerkezet tökéletes védelmet nyújt a textíliának.

Galéria | 7 kép

Napvitorla: ha könnyed, modern stílusra vágysz

Egy napvitorla már messziről hirdeti, hogy az árnyékoló tulajdonosának a napvédelem mellett a design is fontos. A Rollstar napvitorlából is többféle típust kínál: a fix és állítható változat mellett a kitekerhető napvitorlák kínálnak extra látványt a teraszon vagy a kertben. Karcsú és légies megjelenésükbe könnyű beleszeretni, már csak azt kell eldönteni, hogy milyen formát öltsön a napvitorla – lehet háromszögű és négyzetes is –, és hogy milyen textília díszítse, amit könnyedén átjárhat a szellő és biztonságosan hűsölhetünk alatta.

Pergola: a leg-leg-leg!

Egy bioklimatikus pegolával nem csupán egy modern kültéri árnyékoló birtokosai leszünk: egy plusz kültéri szobát nyerünk, amely nyártól télig és téltől nyárig a kikapcsolódás helyszíne lesz az otthonunkban. A bioklimatikus pergola robusztus felépítése rögtönt tekintélyt kelt, lelke a lamellarendszer – jöhet eső, szél, zápor, a pergola állja az időjárás kihívásait. A masszív, UV-álló alumínium lamellákat tetszés szerint forgathatod a fejetek fölött, az oldalai lezárhatók tolóajtóval, illetve naphálóval, az estébe nyúló beszélgetésekhez LED-világítást kapcsolhatttok, az esővíz-elvezetés rejtett, így tényleg semmi sem zavarja a látványt. Ahogyan minden más árnyékoló, amit a Rollstar gyárt, a bioklimatikus pergola is egyedi igények szerint készül, egyedi felszereltséggel és egyedi kivitelben.

Lehetnek szépek és okosak is

Az árnyékolástechnikát is elérte a 21. század: az okosotthonok világa. Az automatizálás a kényelmen túl rengeteg előnnyel kedvelteti meg magát. Nem nehéz elképzelni, milyen biztonságérzést nyújt az, ha tudjuk: a napellenzőnk, a napvitorlánk magától betekeredik, ha hirtelen zápor vagy vihar kerekedik. Illetve nem teljesen magától, hiszen automatizálva az árnyékolót egy csőmotor és a hozzá kapcsolt szél- és esőérzékelő vezérli, az általunk megadott paraméterek alapján. Így akkor sem kell aggódnunk, ha nem tartózkodunk otthon: biztos, hogy nem tépázza meg az árnyékolót az időjárás – hát nem megnyugtató?

A Rollstar 35 év gyártói és termékfejlesztői tapasztalatával, országos hálózattal, a helyszíni felméréstől a tanácsadáson át az utolsó csavar becsavarásáig egy kézben tartja megrendelői kéréseit – árnyékban a legjobb!

Kiemelt kép és fotók: Rollstar