Stájerország – ismerd meg a vulkánvidéket és grazi élményrégiót (x)

Stájerország kulináris csodái az ízek világában tett utazásra invitálnak. A festői tájak és idilli szőlőskertek közepette felejthetetlen kulináris élvezetek tárulnak fel, amelyek elvarázsolják az érzékeket.

Termál- és vulkánvidék 

Vágyakozás a paradicsomi élvezetek után

A vulkánvidék 66-os útvonala mentén élményvilágok hívogatnak, hogy részesei lehessünk az olyan kiváló termékek előállításának, mint a Zotter csokoládé vagy a Vulcano sonka. A fogadók, borozók és kiváló gourmet éttermek spárgából, tűzbabból, tormából és bodzából készült kulináris élvezetekkel kényeztetnek. A borkedvelők számára a stájer termálfürdő- és vulkán régió szinte végtelen számú borgazdát és borbárt tartogat.

Fedezd fel a megihlető tájat

Délkelet-Stájerországban 6.000 kilométernyi élvezetes kerékpártúrát lehet felfedezni. Az élménytúrázók számos tematikus túraútvonalnak örvendezhetnek, és az út mentén számos hangulatos hely hívogat, hogy betérjünk egy kis pihenőre — és mint ismeretes, a szőlőskertek közepette különösen jól esik egy pohár Sauvignon Blanc bor. A várak és kastélyok, illetve a történelmi városok alig várják, hogy felfedezzük őket.

Jóleső szórakozás az egész családnak

Akár fürdőzésre vágyunk a számos tóban és szabadtéri uszodában, akár pihenésre a régió hat termálfürdőjében — a Bad Radkersburg-i termálfürdőpark, a Gleichenberg-i „nyugalom” termálfürdő, a Loipersdorf-i termálfürdős üdülőhely, a Bad Blumau-i Rogner fürdő, a Waltersdorf-i termálgyógyfürdő és a H20 termálfürdős üdülőhely és hotel — itt mindenki talál kedvére valót. Ez túl szép ahhoz, hogy elszalassza az ember.

Grazi élményrégió

A grazi élményrégió az élvezeteket, a kultúrát és a színtiszta életörömöt jelenti.

Foto: Graz Tourismus/ Eibl

Summer in the city — Nyár Grazban, a kulturális fővárosban!

Ennek az Ausztria déli részén fekvő városnak a vidám és színes nyüzsgése arra készteti az embert, hogy még többre vágyjon – még több nyaralásra. Az UNESCO-világörökség helyszínein a régi találkozik az újjal. A gótikus, reneszánsz és barokk stílusok a bájos óvárosban keverednek a modern építészettel.

Hívogat a Schlossberg

Aki először jár itt, annak fel KELL mennie a Schlossbergre. Végül is nem minden város szívében van egy ilyen zöldellő hegy, amelyre gyalog, fogaskerekűvel vagy egy üveglift segítségével is fel lehet jutni. Nem csoda, hogy a graziak nagyon szeretik hegyüket, a Schlossberget, a rajta álló óratoronnyal együtt, amely messziről is jól látható jellegzetes nevezetesség. A hegyről leggyorsabban a Schlossbergcsúszdán, a világ legmagasabb földalatti csúszdáján lehet újra lejutni. Nem véletlen, hogy egyedül Graz az élvezetek fővárosa Ausztriában. A kiváló konyhaművészet, a bárok, a hívogató kertes vendéglők és a kulináris városnéző körutak mind élvezetekre csábítanak.

A legjobb kirándulási célpontok

A városból 10 perc alatt vidékre: Közvetlenül Graz kapuin túl vár az osztrák szoborpark, a Lurgrotte, ami Ausztria legnagyobb, víztől átjárt cseppkőbarlangja, Stübingben az osztrák szabadtéri falumúzeum, valamint a lipicai ménes otthonában a fenséges fehér lovak. A város és a vidék kombinációja kalandot, szórakozást és kulináris élvezeteket kínál az üdüléshez.

Kiemelt kép: TV Thermen-Vulkanland / Harald-Eisenberger