Stájerország – Fedezd fel Graz és Thermen & Vulkanland régiót (x)

Ha kulináris felfedezésre, pihentető fürdőzésre, könnyed kirándulásra vágyunk, Steiermark vulkánvidékén és a grazi élményrégióban megannyi lehetőség vár ránk.

Grazi élményrégió

Fejet kikapcsolni, üdülési üzemmódra átállni!

A grazi élményrégió az élvezeteket, a kultúrát és a színtiszta életörömöt jelenti. Az Ausztria déli részén fekvő város vidám és színes nyüzsgése arra készteti az embert, hogy még többre vágyjon – még több nyaralásra. Az UNESCO világörökség helyszínein a régi találkozik az újjal. A gótikus, reneszánsz és barokk stílusok keverednek a modern építészettel Graz bájos óvárosában. Aki először jár itt, annak fel KELL menni a Schlossbergre. Végül is nem minden város szívében van egy ilyen zöldellő hegy, amelyre gyalog, fogaskerekűvel vagy egy üveglifttel lehet feljutni. A graziak nagyon szeretik hegyüket, a Schlossberget, a rajta álló óratoronnyal, ami jellegzetes nevezetesség.

Micsoda élvezetek!

Nem véletlen, hogy egyedül Graz az élvezetek fővárosa Ausztriában. Itt egyszerűen minden élvezetes: A kiváló konyhaművészet, a stílusos éttermek és bárok, a hívogató kertes vendéglők, a város hangulata és a mediterrán életérzés.

A legjobb kirándulási célpontok

A városból 10 perc alatt vidékre: Közvetlenül Graz kapuin túl vár az osztrák szoborpark, a Lurgrotte cseppkőbarlang és a Lipicai ménes világhírű fehér lovainak otthona. A város és a vidék kombinációja kalandot, szórakozást és kulináris élvezeteket kínál az üdüléshez.

TV Thermen- & Vulkanland / Mias Photoart

Termál- és vulkánvidék

Vágyakozás a boldogság után

Élénkítő termálvíz, kulináris élvezetek és természeti élmények. A kerékpártúrák és tematikus túraútvonalak több mint 6000 kilométeren át húzódnak, és az élményekre vágyó kirándulókat a táj szépségének felfedezésére hívogatják. Útközben be lehet térni megpihenni egy-egy hangulatos helyre. A várak, kastélyok és történelmi városok történetei hallatán felragyog a szemünk.

Találkozás a kulináris élvezetekkel

A Vulkánvidék 66-os útja a régió kincseihez vezet: Itt készül a csábító Zotter csokoládé és a finom Vulcano sonka. A hangulatos vendéglőkben, tájjellegű borozókban és díjnyertes éttermekben spárga, torma és bodza kényezteti az ízlelőbimbókat. A borkedvelők előtt a bortermelők és a borszaküzletek végtelen választéka tárul fel. Beleértve egy rusztikus fatálon érkező tipikus uzsonnát.

Wellness élmények

A tavak és a szabadtéri strandfürdők felfrissülést ígérnek a forró napokon. A kikapcsolódás azonban a hat termálfürdőben is garantált: A Bad Radkersburg-i termálfürdő park, a Bad Gleichenberg-i „nyugalom” termálfürdő, a Loipersdorf-i termálfürdős üdülőhely, a Bad Blumau-i Rogner fürdő, a Bad Waltersdorf-i termál gyógyfürdő és a H2O termálfürdős üdülőhely és hotel szórakoztató és pihentető fürdőzést kínálnak.

 

Kiemelt kép: Graz Tourismus / Tom Lamm