Stájerország – Ausztria zöld szíve vár (x)

Akár vízi-, hegyi-, vagy épp családi túrákra és aktív kikapcsolódásra vágyunk, Steiermark élményrégióiban számtalan lehetőség vár ránk.

Kelet-Stájerország

Gyalogosan Ausztria kertjén keresztül

Távol a tömegturizmustól, és jó minőségben, megfizethető áron. Kelet-Stájerország, Ausztria kertje, egy igazi kiránduló paradicsom. Míg a tapasztalt túrázók megmásszák Kelet-Stájerország csúcsait, addig a családok és a kényelmesen gyaloglók talán egy kicsit lassabb tempóban fedezik fel a régiót, de pontosan ez az, amire Kelet-Stájerország hívogat – a tudatos felfedezésre, az aktív megélésre és az érzéki élvezetekre! Nem számít, merre járunk a régióban, az élvezetek mindenütt jelen vannak, minden kiránduláson. A túraútvonalak mentén található hütték, fogadók és tájjellegű borozók felfrissítő pihenésre invitálnak.

Vízparti túrázás

A csörgedező patakok és folyók mentén való túrázásnak megvan a maga varázsa, mert itt a hűsölés lehetősége közvetlenül az út mellett, állandó kísérőként van jelen. Kicsit belelógatni a lábunkat a vízbe, vagy inni egy nagy korty forrásvizet – természetes vizeink, különösen a legnagyobb nyárban, nagyszerű lehetőséget nyújtanak a családok számára.

Családi és tematikus útvonalak

A tematikus tanösvények vonzereje a játékos és szórakoztató ismeretátadásban rejlik – és ez nem csak a gyerekeknek nyújt élményt! Még jobb, ha szórakoztató tevékenységek és izgalmas élmények is várnak az út során. Nemcsak érdekes információk találhatók itt a témáról. A változatosság tehát garantált.

Murau / fotó: Renè Hochegger 

Murau-i élményrégió

Amikor a lelassítás találkozik az élményekkel

Festői, zöldellő hegyi tájak és kéklő természetes tavak egy egyedülálló természeti paradicsomban. Itt, Ausztria közepén, a Tauern-hegység déli oldalán, 700 és 2800 méter közötti magasságban a hegyekben, minden korosztály túrázóira egyedülálló természeti élmények várnak. Akár gyalogosan, akár a nyári felvonókkal, akár sportosan jutunk fel a lélegzetelállító hegycsúcsokra: a Murau-i régió hegyei felejthetetlen túranapokat kínálnak. A stájerországi Murau-i régióban a vendégek nyolc különleges, érintetlen hegyet fedezhetnek fel a bércek világában. 40 kristálytiszta, természetes tó és lenyűgöző vízesések biztosítják a felfrissülést. Az idilli völgyekben buja zöldben ragyognak az erdők és a tájak.

Aktív sportolás

A túrázás mellett a régió számos más lehetőséget is kínál az aktív időtöltésre. Akár kerékpárral, akár elektromos biciklivel vagy mountain bike-kal, a Murau-i régió kiváló célpontja az élvezetes és sportos kerekezésnek. Két golfpályán is lehet fejleszteni a hendikepünket, továbbá úszás, horgászat, lovaglás és sok más nagyszerű szabadidős tevékenység is kínálkozik a nyaralás alatt. A sporttevékenységek palettája ugyanolyan széleskörű, mint a kiránduló célpontok, a kultúra, a konyhaművészeti- és a szórakozási lehetőségek kínálata.

Kiemelt kép: Wandern Oststeiermark /fotó: Klaus Ranger